ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναρχικοί επιτέθηκαν σε καθηγήτρια του Πα.Πει | Τι δήλωσε η Πρυτανεία;

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μια ομάδα 10 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε χθες το πρωί σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιά κι επιτέθηκε στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση, λούζοντάς τη με μπογιές και προειδοποιώντας πως η επόμενη φορά θα είναι «χειρότερη». Η ομάδα των νεαρών μάλιστα, ύψωσε πανό στην αίθουσα, θέλοντας να περάσει το δικό της […]

Neopolis Team

16 Μαρτίου, 2018

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μια ομάδα 10 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε χθες το πρωί σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιά κι επιτέθηκε στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση, λούζοντάς τη με μπογιές και προειδοποιώντας πως η επόμενη φορά θα είναι «χειρότερη».

Η ομάδα των νεαρών μάλιστα, ύψωσε πανό στην αίθουσα, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα για τους λόγους της επίθεσης, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη στους «συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”».

Σε ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί, δηλώνουν μεταξύ άλλων: «κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην “αντιτρομοκρατική” πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Η ίδια η καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πα.Πει, έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό λίγο μετά το συμβάν: «Δεν με χτύπησαν. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ήταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις». Πρόσθεσε, μάλιστα στην «Καθημερινή», ότι θεωρεί το γεγονός ήσσονος σημασίας και πως δεν θα πρέπει να μεγαλοποιείται.

Καταδικάζει η Πρυτανεία:

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανική αρχή χαρακτηρίζει «προσβλητική» την ενέργεια των ατόμων που εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σύσσωμο στο πλευρό της συναδέλφου και συνεχίζει να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο όπως κατά κανόνα πράττει.

Τονίζεται δε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος που προάγει τη γνώση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι φερομένων σκοπιμοτήτων και ξένων προς το έργο του αντιπαραθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΠΕΙ.

Η ανάληψη ευθύνης:

Σε κείμενο που υπογράφει στο indymedia η «Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες», αναφερόμενη στους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο, σημειώνει:

Σήμερα Πέμπτη 15/03 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί.

Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην «αντιτρομοκρατική» πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα.

Η Μ Μπόση, καθηγήτρια στο τμήμα ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως αναφέρει και στο βιογραφικό της είναι ειδική σε θέματα “τρομοκρατίας” και γνωστή για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει τις τελευταίες δεκαετίες στην ενίσχυση και θωράκιση του δόγματος “Νόμος και Τάξη”, ιδίως όπως εκφράζεται μέσω της “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών δημοσίας τάξεως, έχει συγκροτήσει επιστημονικά συμβούλια με θέμα την μελέτη “επικίνδυνων” κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι για τα κράτη και τους συμβούλους τους οι ανατρεπτικοί αγώνες, έχει γράψει μία σειρά βιβλίων σχετικά με τις αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες. Επίσης, με σειρά συνεντεύξεων και άρθρων στοχοποιεί ολόκληρους πληθυσμούς μεταναστών, αποδίδοντάς τους την ευθύνη επιθέσεων, αποσιωπώντας από την άλλη τις ευθύνες των κρατών στη Μ. Ανατολή.

Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στους φυλακισμένους αγωνιστές, τις ριζοσπαστικές πρακτικές των ανατρεπτικών κινημάτων και στους κοινωνικούς αγώνες ευρύτερα. Μεθοδικά και με διάρκεια οργανώνει την ιδεολογική υπεράσπιση των “αντιτρομοκρατικών” πολιτικών μέσω της νομιμοποίησης τους στην κοινωνία, αξιοποιώντας την επιστημονική της ιδιότητα για να παρουσιαστεί ως μια ακόμη αυθεντία που πρέπει να γίνει σεβαστή η γνώμη της.

Η σημερινή μας παρέμβαση έρχεται με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο. Οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης. Όσο το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους αναβαθμίζεται, τόσο εμείς θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους μας και απέναντι σε φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές της εξουσιαστικής/κρατικής αντίληψης που χαρακτηρίζει και διώκει ως “τρομοκρατία” τον αγώνα για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου.

Μοτοπορεία, την Παρασκευή 16/3, ώρα 18:00,

προσυγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων 

Συγκέντρωση-μικροφωνική, την Παρασκευή 23/3,

ώρα 19:00, πλατεία Μοναστηράκι 

Συγκέντρωση, την ∆ευτέρα 26/3, ώρα 9:00,

δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Α.ΝΤΑΛΙΟ, Γ.ΜΙΧΑΗΛΙ∆Η, Δ.ΠΟΛΙΤΗ, Ν.ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΦ Γ. ΤΣΑΚΑΛΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET