fbpx

Επιστροφή στο πατρικό σου για τα Χριστούγεννα | Τι περίμενες και τι σε βρήκε στην πραγματικότητα!


Κατά τη διάρκεια των στρεσογόνων και πιεστικών εβδομάδων πριν την εξεταστική περίοδο, το μόνο που σκέφτεσαι περισσότερο είναι το πότε επιτέλους θα γυρίσεις στο σπίτι σου και την οικογένεια σου.

Να επιστρέψεις στο αγαπημένο σου κρεβάτι που σου έχει προσφέρει αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και ύπνου. Να επιστρέψεις στη μαμά σου και να κάνεις επιτέλους ένα διάλειμμα από τα μακαρόνια και το junk food που τα είχες πάρει μονότερμα, τρώγοντας πραγματικό σπιτικό φαγητό. Να επιστρέψεις στην απόλυτη τεμπελιά.

Όλο αυτό φαντάζει με ΤΟ απόλυτο όνειρο κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός της πόλης καταγωγής του. Ωστόσο, συνειδητοποιείς πως η πραγματικότητα απέχει αρκετά από τις προσδοκίες σου κι ότι τελικά δεν θα κουβαλήσεις τις συνήθειες της φοιτητικής σου ζωής και στο πατρικό σου.

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ: Επιτέλους, ένας μήνας χωρίς μπουγάδα.

√ Πραγματικότητα: Η μαμά σου απαντά «Είσαι στο Πανεπιστήμιο πλέον παιδί μου, ξέρεις να πλένεις και μόνος/η σου τα ρούχα!»

laundry

Είναι τρομερά δύσκολο να τα καταφέρεις με το πλύσιμο των ρούχων, καθώς πηγαίνεις και στη σχολή σου και έχεις ένα σωρό άλλες ασχολίες, οπότε ελπίζεις να πάρεις την στοίβα με τα άπλυτα στο σπίτι, ελπίζοντας η μαμά να αναλάβει και πάλι τη βρώμικη δουλειά. Αλλά έλα όμως, που την στιγμή που της δίνεις τη σακούλα με τα ρούχα που πρέπει να πλύνει, σου απαντάει: «Κάνε το μόνος/η σου, ξέρεις πια να βάζεις πλυντήριο!». Κι όλα αυτά καταλήγουν στο να βάζεις τα άπλυτα σου στο πλυντήριο μαζί με αυτά των αδερφών σου και των γονιών σου! Σε πήρε η μπάλα για τα καλά.

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ: Όταν επιστρέψω σπίτι, θα είμαι κάθε μέρα έξω με όλους τους παλιούς μου φίλους

√ Πραγματικότητα: Οι μοναδικοί πέντε φίλοι που έχεις ακόμη από το λύκειο, είναι σε διακοπές.

46715bf0-dc65-46d3-9b67-0dfead03522f

Όσο περνούν τα χρόνια στη σχολή σου, οι φίλοι με τους οποίους κρατάς επαφή από τα μαθητικά σου χρόνια, όλο και θα μειώνονται. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι, καταλήγεις να βγαίνεις με φίλους, επίσης φοιτητές που σπουδάζουν στην ίδια πόλη με εσένα.

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ: Είμαι φοιτητής, οπότε μπορώ να γυρίζω σπίτι ό,τι ώρα γουστάρω.

√ Πραγματικότητα: Η μαμά σου προσπαθεί να σε μεταφέρει και πάλι στο στάνταρ του λυκείου – επιστροφή στο σπίτι πριν τις 12.

42570a25-efe8-4fde-953f-4e010e06ce34

Ευχαριστώ μαμά, δεν θα πάρω. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι γυρίζω σπίτι τα χαράματα; Πώς με περιορίζεις έτσι;

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ: Αυτός ο μήνας είναι μία πραγματική ευκαιρία να τα βρω με τα αδέρφια μου.

√ Πραγματικότητα: Οι καυγάδες ξεκινούν από την τρίτη κιόλας μέρα.

get-ou

Μου λείπουν τα αδέρφια μου, αλλά σαν άνθρωπος έχω και κάποια όρια κι όταν τα ξεπερνούν, θέλω να ξεσπάσω! Τότε συνειδητοποιώ πόσο πολύ θα ήθελα να κάνω ένα rewind και να βρεθώ πάλι πίσω από τα θρανία του Γυμνασίου. Εκεί που οι αδελφικοί καυγάδες έπαιρναν άλλες, απίθανες διαστάσεις.

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ : Θα εκμεταλλευτώ τις μέρες ώστε να διαβάσω.

√ Πραγματικότητα: Ο μοναδικός ελεύθερος σου χρόνος κατασπαταλάται στο να τρέχεις προς το ψυγείο κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού των 20 δευτερολέπτων, πριν ξεκινήσεις τον μαραθώνιο σειρών.

help

Το να δεις και πάλι από την αρχή για χιλιοστή φορά το Supernatural, μόνο ντροπή δεν είναι.

× ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ : Όμορφες, μικρές νιφάδες χιονιού την ημέρα των Χριστουγέννων.

√ Πραγματικότητα: Μετά συνειδητοποιείς ότι ζεις στην Πάτρα.

snow

Εκείνη τη μοναδική ριμάδα μέρα που όντως θα χιονίσει, θα κλείσουν τα σχολεία και οι δουλειές και ολόκληρη η πόλη θα ρίξει ρολά, εξαιτίας «των αντίξοων συνθηκών».

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET