ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή με νέα μέτρα: Δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους φοιτητές!

Πες μου ότι τελειώνει το καλοκαίρι, χωρίς να μου πεις ότι τελειώνει το καλοκαίρι.

Neopolis Team

24 Αυγούστου, 2021

Ο Σεπτέμβρης είναι στ’ αλήθεια πολύ κοντά κι αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα, τα νέα μέτρα που μόλις ανακοινώθηκαν από τον Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα σας το κάνουν ξεκάθαρο. Με ύφος «τα κεφάλια μέσα τώρα», βάζουν φρένο στα τελευταία ίχνη καλοκαιρινού mood που μας έχουν απομείνει αυτές τις μέρες και μας υπενθυμίζουν ότι μαζί με το νέο εξάμηνο επιστρέφουν και οι νέες υποχρεώσεις-απαγορεύσεις απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο μήνας που έρχεται λοιπόν, δε φέρνει μόνο την εξεταστική μαζί του, αλλά και μέτρα για τους ανεμβολίαστους φοιτητές, που από τις 13/09 θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακά test 2 φορές την εβδομάδα. Το σημαντικότερο κομμάτι σε αυτήν την απόφαση είναι ότι το εν λόγω test θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με έξοδα του ίδιου του φοιτητή δηλαδή, 10 ευρώ/test. Οι δημόσιες δομές όπου διεξάγονται δωρεάν θα είναι διαθέσιμες μόνο για εμβολιασμένους, όπως τονίστηκε.

Τα ίδια θα ισχύσουν και για τα υπόλοιπα ανεμβολίαστα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και για τους εργαζομένους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα – 10 ευρώ το κόστος.

Ακόμη, από την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναστολή εργασίας στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η μάσκα επιστρέφει δυναμικά, αποτελώντας υποχρέωση σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνάθροιση. 

Διασκέδαση και Γυμναστήρια

Για τους κλειστούς χώρους εστίασης θα ισχύσει η λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες. Θέατρα, κινηματογράφοι καθώς και κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία, θα είναι επίσης ανοιχτά για όσους έχουν «τσιμπηθεί» ή νοσήσει, καθώς και για ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει rapid test το πολύ 48 ώρες πριν.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET