ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστρέφουν οι δέσμες στις Πανελλήνιες, ενώ θα υπάρξουν σχολές που δε χρειάζονται εξετάσεις!

Από σαράντα κύματα φαίνεται ότι θα περάσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς όχι μόνο έχουν γίνει μια σειρά από αλλαγές από την ισχύουσα κυβέρνηση της χώρας, αλλά έρχονται κι άλλες πολύ σημαντικές στο κοντινό μέλλον. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας οι Πανελλήνιες εξετάσεις επρόκειτο να καταργηθούν και η εισαγωγή των υποψηφίων στα […]

Neopolis Team

1 Ιουνίου, 2018

Από σαράντα κύματα φαίνεται ότι θα περάσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς όχι μόνο έχουν γίνει μια σειρά από αλλαγές από την ισχύουσα κυβέρνηση της χώρας, αλλά έρχονται κι άλλες πολύ σημαντικές στο κοντινό μέλλον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας οι Πανελλήνιες εξετάσεις επρόκειτο να καταργηθούν και η εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια θα γίνεται μέσω των δεσμών. Ένα σύστημα που είχε ξεκινήσει το 1983 και εφαρμόστηκε μέχρι και το 1999. Μετά φυσικά ήρθε η βάση του 10, με όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία, που καταργήθηκε το 2010, ενώ φέτος η μόνη διαφορά είναι πως οι υποψήφιοι δίνουν τέσσερα μαθήματα.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 – 2021 και προφανώς θα ακολουθήσουν και οι εξής μετατροπές:

♦ Οι ώρες διδασκαλίες στα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στις εξετάσεις, θα αυξηθούν στις έξι ώρες την εβδομάδα.

♦ Ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζεται κυρίως από τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα και λιγότερο από τα υπόλοιπα ενδοσχολικά.

♦ Η απευθείας εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο με μόνο κριτήριο τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται σε λίγες σχολές, κυρίως σε εκείνες με τη χαμηλή ζήτηση, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ‘αντέξουν’ το βάρος των εισακτέων που θα επιλέξουν να μη δώσουν εξετάσεις και να μπουν στις συγκεκριμένες σχολές.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET