ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να δεις τι έπιπλα ταιριάζουν στο σπίτι σου πριν τα αγοράσεις;

Αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και πέρασες σε άλλη πόλη, σημαίνει ότι έχεις μετακομίσει ήδη στο νέο σου σπίτι. Πιθανόν λοιπόν τα βασικά έπιπλα να υπάρχουν στο διαμέρισμά σου, αλλά είμαστε σίγουροι ότι σκέφτεσαι ήδη τις αλλαγές που θα κάνεις ή όλα εκείνα που θέλεις να αγοράσεις οπωσδήποτε για να το εμπλουτίσεις. Αν με την […]

Neopolis Team

11 Σεπτεμβρίου, 2017

Αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και πέρασες σε άλλη πόλη, σημαίνει ότι έχεις μετακομίσει ήδη στο νέο σου σπίτι. Πιθανόν λοιπόν τα βασικά έπιπλα να υπάρχουν στο διαμέρισμά σου, αλλά είμαστε σίγουροι ότι σκέφτεσαι ήδη τις αλλαγές που θα κάνεις ή όλα εκείνα που θέλεις να αγοράσεις οπωσδήποτε για να το εμπλουτίσεις.

Αν με την διακόμηση δεν τα πηγαίνεις και πολύ καλά ή δεν ξέρεις τι έπιπλα ταιριάζουν ακριβώς για τον χώρο σου, τότε μην σκας γιατί σου έχουμε την λύση. Συγκεκριμένα το ΙΚΕΑ Place είναι εκείνο που σε αποτρέπει απ’το να αγοράσεις πράγματα που δεν ταιριάζουν καθόλου με το σπίτι σου και φυσικά απ’το να κλαις αργότερα για τα χρήματα που θα ξοδέψεις.

Η σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ μέσω της εφαρμογής χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο οι επιστροφές επίπλων στα καταστήματα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός.

Οι χρήστες θα πρέπει απλά να στοχεύουν την κάμερα του κινητού στον άδειο χώρο που θέλουν να επιπλώσουν ή πάνω σε ένα τραπέζι για να μάθουν τι βάζο ταιριάζει για παράδειγμα.Η εφαρμογή στη συνέχεια θα εμφανίζει μια προσαρμοσμένη στις διαστάσεις της οθόνης εικόνα του επίπλου ή του αντικειμένου που ψάχνουν και θέλουν να αγοράσουν.

Φυσικά αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω της «Επαυξημένης Πραγματικότητας». Είναι και ένα απ’τα μεγάλα στοιχήματα που έχει θέσει ο Tim Cook για το νέο iPhone.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη όταν θα κυκλοφορήσει το νέο λογισμικό της Apple iOS 11, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Τότε θα παρουσιαστεί επίσημα και το ARKit της Apple βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν και άλλες εφαρμογές Αugmented Ρeality πέρα από το IKEA Place.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!