ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Εδώ σ’ έχουμε | 10 επαγγέλματα που σε πληρώνουν στο φουλ, με μηδέν άγχος!

Κι όμως, υπάρχουν επαγγέλματα που δίνουν βαρβάτη αμοιβή, δεν σε στρεσάρουν, και ζεις μια κάποια ευτυχισμένη ζωή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, βρέθηκαν εκείνα που πολύ θα θέλαμε να είναι η καθημερινή μας εργασία, μιας και τουλάχιστον οι κόποι και οι ώρες που θα αφιερώναμε στην δουλειά, θα είχαν ουσιαστική χρηματική ανταπόκριση. Αν έχεις […]

Neopolis Team

12 Σεπτεμβρίου, 2018

Κι όμως, υπάρχουν επαγγέλματα που δίνουν βαρβάτη αμοιβή, δεν σε στρεσάρουν, και ζεις μια κάποια ευτυχισμένη ζωή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, βρέθηκαν εκείνα που πολύ θα θέλαμε να είναι η καθημερινή μας εργασία, μιας και τουλάχιστον οι κόποι και οι ώρες που θα αφιερώναμε στην δουλειά, θα είχαν ουσιαστική χρηματική ανταπόκριση.

Αν έχεις σπουδάσει στο Μαθηματικό δε, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξεις μια ματιά, μιας και ανήκουν σε αυτόν τον τομέα:

Οικονομολόγοι

Οι πτυχιούχοι στα Οικονομικά έχουν ετήσιο μισθό 109.230 δολάρια. Δεν γνωρίζουμε βέβαια πως είναι δυνατόν να μην έχει άγχος αυτή η δουλειά, ωστόσο είναι οι απαραίτητοι των υπηρεσιών.

Αστρονόμοι

Αν μας έλεγαν να φτιάξουμε εμείς μια λίστα με δέκα κερδοφόρα επαγγέλματα, τότε οι Αστρονόμοι μάλλον δεν θα ήταν ανάμεσά τους. Η μελέτη του διαστήματος και η ανάλυση των αστρονομικών φαινομένων, του παρέχουν ετησίως το «αστρονομικό» ποσό των 110.000 δολαρίων. Με ένα διδακτορικό στην Ερευνητική Φυσική, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αυτήν την καριέρα.

Αναλογιστές

Χρειάζονται ειδικές εξετάσεις, εκτός των Πανεπιστημιακών, για να μπορέσει κάποιος να μελετήσει το κόστος της αβεβαιότητας. Οι κόποι πάντως αμείβονται εξαιρετικά καλά, καθώς ο μέσος εργαζόμενος λαμβάνει ετησίως 110.560 δολάρια.

Μαθηματικοί

Ο λόγος εδώ δεν γίνεται για τους καθηγητές Μαθηματικών, αλλά για εκείνους που κάνουν έρευνα τόσο σε θεωρητικά όσο και σε εφαρμοσμένα μαηματικά, ενώ λύνουν προβλήματα. Για να κερδίσουν όμως 112.000 το χρόνο απαιτείται και μεταπτυχιακό.

Μηχανικοί Υπολογιστών

Στα 115.000 δολάρια φτάνει ο σχεδιασμός και έλεγχος του εξοπλισμού των υπολογιστών. Απαιτείται ωστόσο και πρακτική άσκηση, καθώς μιλάμε για ένα επάγγελμα με δυσκολίες.

Οφθαλμίατροι

Η πολυπόθητη άδεια τους μπορεί να αργεί, αλλά χαλάλι μιας και οι οφθαλμίατροι κερδίζουν ετησίως 115. 750 δολάρια.

Φυσικοί

Με έρευνα στον τομέα της Φυσικής και διδακτορικές σπουδές, οι φυσικοί αμείβονται με 118.500 δολάρια το χρόνο.

Καθηγητές Νομικής

Με πολλά χρόνια σπουδών στο Δίκαιο, οι καθηγητές της Νομικής έχουν καταφέρει να κερδίζουν με τη διδασκαλία τους, 126.230 δολάρια.

Manager Πληροφορικής

Καμία έκπληξη για το εν λόγω επάγγελμα. Οι managers Πληροφορικής κερδίζουν 141.000 δολάρια, για να θέτουν στόχους στους προγραμματιστές μια εταιρείας και να ελέχγουν κατά πόσο γίνεται σωστά η εκτέλεση των προγραμμάτων.

Ορθοδοντικοί

Με πτυχίο στην Οδοντριατρική και δύο ή τρία χρόνια πρακτική άσκηση, οι ορθοδοντικοί τότε μόνο μπορούν να ξεκινήσουν. Παρ’όλα αυτά, όσοι διορθώνουν ανωμαλίες στη δομή των δοντιών, ακόμα κι αν αργούν, φτάνουν κάποια στιγμή να κερδίζουν ετησίως 221. 000 δολάρια.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET