ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αυτές είναι οι δεξιότητες που θα αναζητήσουν περισσότερο οι εργοδότες το 2017!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το LinkedIn έφτιαξε τη λίστα με τις δεξιότητες που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μέσα στο 2017. Η λίστα φτιάχτηκε με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσε όλη την χρονιά το δημοφιλές δίκτυο από τους χρήστες του. Αρχικά, όλα δείχνουν πως marketing skills που βρίσκονταν σε αυξημένη ζήτηση τα προηγούμενα […]

Neopolis Team

10 Φεβρουαρίου, 2017

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το LinkedIn έφτιαξε τη λίστα με τις δεξιότητες που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μέσα στο 2017. Η λίστα φτιάχτηκε με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσε όλη την χρονιά το δημοφιλές δίκτυο από τους χρήστες του.

Αρχικά, όλα δείχνουν πως marketing skills που βρίσκονταν σε αυξημένη ζήτηση τα προηγούμενα έτη, όπως το Campaign Management και το Page SEΟ, βρίσκονται πλέον σε ύφεση, με το SEO/SEM Marketing να είναι το μοναδικό που παραμένει και φέτος στη λίστα (αν και στην 9 θέση, από την 4 της προηγούμενης αξιολόγησης). Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα στην προσφορά και τη ζήτηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του Marketing.

Από την άλλη, το Cloud Computing και το Data Mining δείχνουν να έχουν μεγάλη ζήτηση από τους εργοδότες και φέτος. Η αιχμή της τεχνολογίας, κάνει τους εργοδότες να ζητούν εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση σε θέματα Cloud & Distribution συστημάτων πληροφορικής και Data Mining για να διατηρήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Παράλληλα, βλέπουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του LinkedIn, ένας κλάδος όπως το Data Presentation, ο οποίος ασχολείται με την οπτικοποίηση δεδομένων, βρίσκει τη θέση του στη λίστα, κάτι που επίσης φαντάζει λογικό από τη στιγμή που η στατιστική ανάλυση και το Data Mining βρίσκονται το ψηλά σε αυτή. Οι εργοδότες χρειάζονται υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούν να οργανώσουν αυτά τα δεδομένα ώστε να είναι εύκολο για τους υπόλοιπους να τα καταλάβουν.

Για το τέλος αφήσαμε έναν τομέα που ίσως δεν περιμέναμε. Το Design και πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός User Interface αφορά το σχεδιασμό του κομματιού εκείνου των προϊόντων με το οποίο ο καταναλωτής αλληλοεπιδρά (π.χ. μια τραπεζική εφαρμογή για το κινητό μας). Άτομα με έμπνευση και ταλέντο στο σχεδιασμό UI σίγουρα δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά τα επόμενα χρόνια.

Αν κατέχετε κάποια από τις παραπάνω δεξιότητες, προσπαθήστε να τη βελτιώσετε και να γνωστοποιήσετε όσα ξέρετε για αναδειχθείτε στην αγορά εργασίας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Βιολογία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Αρχαία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Θέματα κι απαντήσεις σε Μαθηματικά, Αρχαία και Βιολογία Προσανατολισμού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET