ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένταξη Τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο; – Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας

Ένταξη Τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο; – Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας Με την με αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 Υπουργική Απόφαση έγινε η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν.4327/2015 και καθορίστηκαν οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση τα Τμήματα Χημείας […]

Neopolis Team

17 Νοεμβρίου, 2015

Ένταξη Τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο; – Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας

Με την με αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 Υπουργική Απόφαση έγινε η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν.4327/2015 και καθορίστηκαν οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση τα Τμήματα Χημείας έχουν ενταχθεί στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε απάντηση ερώτησης τεσσάρων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να μάθουν τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο υπουργός ώστε οι μαθητές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου να έχουν πρόσβαση σε Τμήματα Χημείας ήδη από τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-16.

Οι Βουλευτές σημείωναν στο κείμενό τους ότι οι μαθητές που θα επιλέξουν το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) δεν θα έχουν πρόσβαση σε Τμήματα Χημείας (ή και Χημικών Μηχανικών), τη στιγμή που (1) όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο μέσω της Β Ομάδας Προσανατολισμού (Θετικών Σπουδών) θα εξεταστούν με συντελεστή βαρύτητας στα μαθήματα της Βιολογίας (1,3) και της Χημείας (0,7) και (2) οι μαθητές που θα επιλέξουν το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών) θα έχουν πρόσβαση στα Τμήματα Βιολογίας χωρίς να εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET