ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Υπάρχει ένας απλούστατος κωδικός που ξεκλειδώνει τις «κρυφές» ρυθμίσεις του iPhone σου!

Είμαστε σίγουροι πως αν είσαι κάτοχος iPhone, βαθιά μέσα σου (όχι πολύ βαθιά) πιστεύεις ότι είσαι αυθεντία και γνωρίζεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια που το αφορά. Στο τέλος αυτού του άρθρου, ίσως και να αλλάξεις γνώμη… Το iPhone γενικά είναι ένα smartphone με απλό λογισμικό, εύκολο στη χρήση του και με ρυθμίσεις που αν […]

Δήμητρα Πραντάλου

2 Ιουνίου, 2018

Είμαστε σίγουροι πως αν είσαι κάτοχος iPhone, βαθιά μέσα σου (όχι πολύ βαθιά) πιστεύεις ότι είσαι αυθεντία και γνωρίζεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια που το αφορά. Στο τέλος αυτού του άρθρου, ίσως και να αλλάξεις γνώμη…

Το iPhone γενικά είναι ένα smartphone με απλό λογισμικό, εύκολο στη χρήση του και με ρυθμίσεις που αν τις ψάξεις καλά θα τις έχεις μάθει όλες. Ωστόσο, κρύβει κάποια κολπάκια που έχουν ενδιαφέρον και δεν βρίσκουμε λόγο να μη τα ξέρεις. Άλλωστε, με τόσες πληροφορίες βομβαρδίζεσαι καθημερινά, μία ακόμη τι πειράζει;

Ο λόγος γίνεται για έναν κωδικό που μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε κρυφές ρυθμίσεις του iPhone, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ισχύ του σήματος και τις κλήσεις, ενώ σου επιτρέπει να κάνεις αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου.

Πρόκειται για τη λειτουργία iPhone’s Field Mode, ένα καλά κρυμμένο και ταυτόχρονα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει να τσεκάρεις πληροφορίες, που δεν θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση διαφορετικά.

Το εργαλείο ενεργοποιείται πληκτρολογώντας στην οθόνη των κλήσεων τον κωδικό: *3001#12345#* και στη συνέχεια το πλήκτρο της κλήσης.

Κάπως έτσι θα ανοιχτεί ‘μαγικά’ η σελίδα με τιις επιπλέον ρυθμίσεις. Είναι πέντε καρτέλες, μεταξύ των οποίων μπορείς να ελέγξεις το δείκτη ισχύος του σήματος που εμφανίζεται στην αριστερή γωνία. Οτιδήποτε πάνω από -80 είναι περίπου ισοδύναμο με πλήρες σήμα. Οτιδήποτε κάτω από -110 ισοδυναμεί με ελάχιστο έως και καθόλου σήμα.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι κωδικοί με άγνωστες ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, το *#33# θα σου δείξει την κατάσταση με τη φραγή κλήσεων, το  *#43# θα σου πει εάν έχεις ενεργοποιημένη την αναμονή των κλήσεων, ενώ το *#06# θα εμφανίσει τον αναγνωριστικό αριθμό IMEI σου, με τον οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνό σου σε περίπτωση κλοπής.

Και τώρα πες μας την αλήθεια, τα γνώριζες;

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET