ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν ξυπνούσες το πρωί κι έβλεπες μπροστά σου ένα τεράστιο μπλε… πέος;

Υπάρχουν κάποια γκράφιτι που έχουν γράψει ιστορία, και κάποια άλλα που αναρωτιέσαι τι σκεφτόταν ο καλλιτέχνης όταν τα ζωγράφιζε. Καλή ώρα όπως αυτό που δεσπόζει σε ένα κτιριακό συγκρότημα της Στοκχόλμης και απεικονίζει ένα μπλε πέος σε στύση. Το πούτσες μπλε παίρνει άλλη αξία μετά από αυτό. Σόρρυ κιόλας. Μία εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια πρόκειται […]

Δήμητρα Πραντάλου

16 Απριλίου, 2018

Υπάρχουν κάποια γκράφιτι που έχουν γράψει ιστορία, και κάποια άλλα που αναρωτιέσαι τι σκεφτόταν ο καλλιτέχνης όταν τα ζωγράφιζε. Καλή ώρα όπως αυτό που δεσπόζει σε ένα κτιριακό συγκρότημα της Στοκχόλμης και απεικονίζει ένα μπλε πέος σε στύση. Το πούτσες μπλε παίρνει άλλη αξία μετά από αυτό. Σόρρυ κιόλας.

Μία εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια πρόκειται να επικαλυφθεί, μετά από αντιδράσεις και παράπονα των κατοίκων της περιοχής. Ποιος να τους αδικήσει; Άντε τώρα να ανοίγεις τα παράθυρα και να βλέπεις κάθε πρωί ένα πέος. Σα να σου λέει η μέρα σου θα πάει γαμ@@ντας.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιριακού συγκροτήματος, Atrium Ljungberg, ανέφερε πως είδε την Τετάρτη το γκράφιτι για πρώτη φορά. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Camilla Klimt, δήλωσε: «Η κουλτούρα και η τέχνη είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος. Φυσικά και μας ενδιαφέρει η καλλιτεχνική ελευθερία. Όμως ταυτόχρονα, οφείλουμε να σεβαστούμε τις απόψεις των περιοίκων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως το μπλε πέος θα παραμείνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε όσοι ενδιαφέρονται να το δουν. Μη χάσουν τέτοιο έργο, σωστά!

Υπήρχαν βέβαια κι εκείνοι που υποδέχτηκαν θετικά το γκράφιτι ως ‘σημαντικό μέρος της συζήτησης για τη σεξουαλικότητα, το σώμα και το φύλο’, αλλά η άποψη τους προσπεράστηκε από όλους όσους το θεώρησαν προσβλητικό. 

Η καλλιτέχνις του γκράφιτι, Carolina Falkholt, είπε στα αποκαλυπτήρια ότι ήλπιζε αυτό το έργο της να έχει καλύτερη αποδοχή στη Στοκχόλμη, απ’ότι ένα παρόμοιο ροζ πέος που είχε εμφανιστεί σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο Μανχάταν το Δεκέμβριο. Το οποίο παρεπιπτόντως καλύφθηκε με μπογιά μέσα σε τρεις μέρες. Όσο να πεις το δικό της πέος έμεινε αλώβητο.

«Νομίζω ότι ίσως θα επιτραπεί να παραμείνει για λίγο και ο κόσμος θα καταλάβει το μήνυμα», είπε η Falkholt.   

Η street artist σημείωσε επίσης πως αντιλαμβάνεται την τοιχογραφία της, με τίτλο «Fuck the World» ως «μετενσάρκωση».

Ας της πει κάποιος ότι εδώ στην Αθήνα έχουμε αντίστοιχα μικρά γκράφιτι με πέη που ακόμα υπάρχουν παντού. Τι να μας πει το δικό της;

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET