ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εξετάζεται ο εμβολιασμός των φοιτητών για τις κλινικές ασκήσεις – Μετά το Πάσχα τα εργαστήρια!

Περιμένουμε τη στιγμή για κάτι ξεκάθαρο...

Neopolis Team

26 Μαρτίου, 2021

Το Πάσχα αποτελεί σημείο αναφοράς για το άνοιγμα πολλών τομέων αυτή τη στιγμή, με τον Υφυπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι ορισμένες από τις ασκήσεις των πανεπιστημίων είναι επίσης πιθανό να ξεκινήσουν μετά το τέλος των διακοπών.

Αρχικά είχε γίνει λόγος η σταδιακή άρση των μέτρων να γίνει νωρίτερα, το ίδιο και η επιστροφή μαθητών στα σχολεία, οπότε ενδεχομένως την ίδια πορεία να ακολουθούσαν οι πρακτικές και κλινικές ασκήσεις καθώς και τα εργαστηριακά μαθήματα. Η κατάσταση βέβαια βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της και δεν προκαλεί καμία εντύπωση η αναβολή που πήραν όλα τα παραπάνω, με τις νέες ημερομηνίες πλέον να αφορούν την περίοδο μετά το Πάσχα.

Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει και για το πιο ταλαιπωρημένο κομμάτι των πανεπιστημίων, τις ασκήσεις που απαιτούν φυσική παρουσία δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο για τις πρακτικές είναι να ξεκινήσουν τώρα (προς το παρόν όμως δε φαίνεται κάποια εξέλιξη), ωστόσο όσον αφορά τα εργαστήρια, οι πιθανότητες είναι να μπει μπρος μετά τις διακοπές, προσθέτοντας πως για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα παραταθεί όσο χρειαστεί το εξάμηνο.

Σχετικά με τις κλινικές, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού ο εμβολιασμός των φοιτητών (που απαιτείται για όσους ανήκουν σε Σχολές Υγείας) πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, αλλά κανείς δεν ξέρει συγκεκριμένα το πότε και τι σημαίνει αυτό για την ημερομηνία έναρξης των κλινικών ασκήσεων. Βάσει τα όσα βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο πάντως, το καλύτερο θα ήταν να μην ελπίζουμε σε κάτι πριν τις διακοπές, γιατί θα απογοητευτούμε. 

Όσα είπε ο κ. Άγγελος Συρίγος:

Τα πανεπιστήμια είναι γνωστό από τις 22 Φεβρουαρίου που υπογράφηκε σχετική απόφαση, ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση. Προκύπτει θέμα για κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα. Για τις κλινικές ασκήσεις που αφορούν σε σχολές υγείας κοιτάζουμε να δούμε αν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ώστε να μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία και να κάνουν τις ασκήσεις τους. Όσοι θα μπουν σε νοσοκομεία ή σε δομές υγείας θα είναι εμβολιασμένοι. Σύνολο κλινικές και πρακτικές ασκήσεις είναι 148.000 άτομα. Για τις κλινικές ασκήσεις, πιστεύω ότι ο εμβολιασμός των φοιτητών θα μπορέσει να γίνει πριν το Πάσχα. Οι πρακτικές ασκήσεις, η επιθυμία της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν τώρα. Αλλά θα εξαρτηθεί και από την επιτροπή. Για τα εργαστηριακά μαθήματα, υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω δύσκολο να γίνουν πριν το Πάσχα. Θα παραταθεί όσο χρειαστεί το εξάμηνο για τα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά. Για τις κατατακτήριες περιμένουμε από την επιτροπή των ειδικών, δεν το βλέπω να γίνονται πριν το Πάσχα.


[cover photo]

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET