UNI LIFE & TIPS

Ο Elon Musk είχε κάνει το φοιτητικό του σπίτι nightclub για να πληρώνει το ενοίκιο, πάρτε ιδέες!

Μωρέ λες;

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

22 Φεβρουαρίου, 2021

Αν κάτι μας έχουν μάθει οι ιστορίες των «δυνατών» αυτού του κόσμου, εκείνων δηλαδή που φιγουράρουν στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους παγκοσμίως, είναι ότι προτού φτάσουν στην κορυφή υπήρξαν άτομα σαν κι εμάς. Όσο δύσκολο κι αν μας είναι να φανταστούμε τους Bill Gates, Jeff Bezos και Mark Zuckerberg να μην κολυμπούν στα λεφτά από πάντα και να περνούν δύσκολα οικονομικά, η αλήθεια είναι ότι έχουν βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μια κάποια ελπίδα μάς τη δίνει αυτό.

Ειδικά στα φοιτητικά τα χρόνια, που ως γνωστόν το χρήμα εξατμίζεται «σαν καπνός» και ξεμένεις από τις αρχές του μήνα χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι, είναι πηγή κουράγιου να ξέρουμε ότι τα έχουν περάσει και τα παραπάνω ονόματα. Ακούς, μαμά;;; Επίσης, στην περίπτωση του Elon Musk, είναι και πηγή έμπνευσης για το πώς να λύσουμε το προβληματάκι μας.

Γιατί έχοντας το πνεύμα του εντερπρενέρ από τα νιάτα του, ο εκκεντρικός και ζάμπλουτος πλέον αυτός τύπος, δεν άφησε τις δυσκολίες να τον πνίξουν στο άγχος και τα χρέη, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Όχι μόνο πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του, αλλά βγάζοντας πολλά παραπάνω απ’ ό,τι χρειαζόταν.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το CNBC, ο πρόεδρος της Tesla, το 1992 βρέθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ για χάρη μιας υποτροφίας που κατέκτησε στο Πανεπιστήμιο. Εκεί, νοίκιασε ένα μεγάλο αλλά σχετικά φτηνό σπίτι με τον συγκάτοικό του, Adeo Ressi, το οποίο πλήρωναν με τα έσοδα από τα πάρτι που διοργάνωναν. Για την ακρίβεια, είχαν μετατρέψει το χώρο τους (των 10 υπνοδωματίων σημειωτέον!) σε nightclub, προκειμένου να βγάζουν το ενοίκιο. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στο βιβλίο της Ashlee Vance, ‘Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future’:

Πλήρωνα με τον δικό μου τρόπο το κολέγιο και μπορούσα να βγάλω το ενοίκιο ενός μήνα μέσα σε μία νύχτα.

Ο συγκάτοικός του είχε αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου, ενώ ο Elon Musk το ίδιο το πάρτι. Και δε μιλάμε για εύκολη δουλίτσα, μιας και οι επισκέπτες του nightclub-σπιτιού έφταναν μέχρι και τους 500, με τον καθένα να πληρώνει $5 είσοδο.

Το αλκοόλ, όπως είναι φυσικό, έδινε και έπαιρνε στα εν λόγω παρτάκια, με τον Musk ωστόσο να μην το πολυγουστάρει και να προτιμά να μένει κλεισμένος στο δωμάτιό του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια όσο οι υπόλοιποι γίνονταν λιώμα και χόρευαν στον ρυθμό της μουσικής. Κλασική περίπτωση nerdy τύπου, που δεν την έβρισκε με όσα ικανοποιούσαν τους συνομήλικούς του, καθώς προτιμούσε να σχεδιάζει την κατάκτηση του κόσμου. 

Αν θέλετε λοιπόν, παίρνετε κάνα παράδειγμα από τα πραττόμενα του μεγιστάνα για να τα βγάλετε πέρα εν μέσω φοιτητικής ζωής. Αλλά ναι, έχουμε και μια πανδημία στη μέση που έχει μετονομάσει τα πάρτι σε κορωνο-πάρτι και ούτε έτσι μπορούμε να βγάλουμε το κατιτίς μας. Άμα δε σε θέλει όμως… 

[cover photo

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 23χρονος Στάθης Ηλιάκης έγινε δεκτός στο MIT και ταξιδεύει Αμερική για τα όνειρά του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET