ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κι όμως, υπάρχει ελληνικό ΑΕΙ με δύο φοιτητές και ένα διδάσκοντα!

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι αλήθεια! Η Ελλάδα για άλλη μία φορά αποτελεί εξαίρεση και διαθέτει ένα ελληνικό ΤΕΙ που διαθέτει στο πρώτο έτος μόνο δύο φοιτητές και φυσικά μόνο έναν διδάσκοντα. Το ΤΕΙ αυτό βρίσκεται στην Ζάκυνθο και οι συνθήκες που επικρατούν στο μάθημα μοιάζουν με φροντιστηριακές. Το τμήμα στη Ζάκυνθο ξεκίνησε […]

Default avatar

Guest Author

23 Ιανουαρίου, 2017

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι αλήθεια! Η Ελλάδα για άλλη μία φορά αποτελεί εξαίρεση και διαθέτει ένα ελληνικό ΤΕΙ που διαθέτει στο πρώτο έτος μόνο δύο φοιτητές και φυσικά μόνο έναν διδάσκοντα. Το ΤΕΙ αυτό βρίσκεται στην Ζάκυνθο και οι συνθήκες που επικρατούν στο μάθημα μοιάζουν με φροντιστηριακές.

Το τμήμα στη Ζάκυνθο ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε να «επιβιώσει» από το σχέδιο αναδιάρθρωσης «Αθηνά» επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, όταν – με μικροπολιτική στόχευση – πολλά τμήματα ΤΕΙ αντί να καταργηθούν, διατηρήθηκαν ως εισαγωγικές κατευθύνσεις υπό την ομπρέλα ενός άλλου τμήματος.

Έτσι, στη Ζάκυνθο στο Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος λειτουργεί η κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ενώ υπάρχει και η κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς ορίστηκαν συνολικά 80 θέσεις εισακτέων για τους 74.434 υποψηφίους Γενικών Λυκείων, την πολυπληθέστερη κατηγορία υποψηφίων.

Εξ αυτών, στο τμήμα εισήχθησαν μόλις δύο, από τους συνολικά 58.010 επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ. Το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός εισακτέων ήταν 12. Βεβαίως, η προϊσταμένη του τμήματος Αδαμαντία Καντιώτη ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο τελικός αριθμός πρωτοετών αυξάνεται από διάφορες άλλες μικρότερες κατηγορίες υποψηφίων και φέτος έφτασε στους εννέα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι παίρνουν μετεγγραφή για το ΤΕΙ Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET