ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες μαθητές ξέμειναν στη Φρανκφούρτη γιατί τους πιστόλιασε το ταξιδιωτικό γραφείο!

Μια απλή εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών από το 59ο Λύκειο Αθηνών έμελλε να γίνει επεισοδιακή, αφού από το περασμένο Σάββατο έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης. Πιο συγκεκριμένα, οι 32 μαθητές και οι 3 καθηγητές έχουν ξεμείνει στην γερμανική πόλη, καθώς το ταξιδιωτικό γραφείο τους άφησε κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού και έγινε …καπνός με […]

Neopolis Team

26 Φεβρουαρίου, 2019

Μια απλή εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών από το 59ο Λύκειο Αθηνών έμελλε να γίνει επεισοδιακή, αφού από το περασμένο Σάββατο έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι 32 μαθητές και οι 3 καθηγητές έχουν ξεμείνει στην γερμανική πόλη, καθώς το ταξιδιωτικό γραφείο τους άφησε κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού και έγινε …καπνός με τα χρήματα που κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη τους από τους γονείς.

Η “οδύσσεια” ξεκίνησε το Σάββατο όταν στο τελευταίο τηλεφώνημα με τον υπεύθυνο του πρακτορείου, οι καθητητές ενημερώθηκαν πως δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας. Η ανησυχία ήρθε όταν αντιλήφθηκαν πως το ξενοδοχείο είχε μείνει απλήρωτο και οι κωδικοί απ’τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν ψεύτικοι.

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο…το ξενοδοχείο απλήρωτο» λέει στον ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενός συμμαθητής αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…»

Επικράτησε πανικός, οι γονείς των παιδιών πήγαν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου νωρίς το απόγευμα για να πάρουν απαντήσεις και να βρουν λύση. Όπως ήταν αναμενόμενο το βρήκαν σκοτεινό και κλειδωμένο.

Οι τύποι που εξαφανίστηκαν, έβαλαν στην τσέπη τους από κάθε παιδί 400 ευρώ.

Ευτυχώς το υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως και κάλυψε τη διαμονή στην Φρανκφούρτη και τα αεροπορικά εισιτήρια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο στην Αθήνα οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών.

Η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου. Το Υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Γάτος πήρε διδακτορικό από το Παν/μιο του Βερμόντ κι εμείς ακόμα παλεύουμε το πτυχίο!

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται κι άλλο η τιμή του καφέ, σε περίπτωση που δεν ήσασταν αρκετά σκ@τά σήμερα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Ερμής Καραγιάννης που είχε συμμετάσχει στο GNTM το 2020!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET