ΕΛΛΑΔΑ

Η έλλειψη προσωπικής ζωής είναι ένας από τους λόγους που οι νέοι παραιτούνται στην Ελλάδα!

Η νοοτροπία «εργασία πάνω απ' όλα» δεν πέρασε στη νέα γενιά.

Η αγορά πλέον έχει αλλάξει. Η νέα γενιά και άρα τα «εργατικά χέρια» που χρειάζεται, έχει διαφορετικό σκεπτικό. Δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει σημαντικές πτυχές της ζωή της για μια δουλειά, ούτε αυτοσκοπός της είναι να φέρνει λεφτά στο σπίτι, αλλά περισσότερο να αποκτά τα μέσα για να ζήσει εμπειρίες.

Οι νέοι θέλουν να κάνουν την εργασία ένα fun κομμάτι της καθημερινότητάς τους, στο οποίο μπορούν να αποδίδουν και να παίρνουν πίσω αυτό που αξίζουν. Προσπαθούν να καταρρίψουν το στερεότυπο της «αγγαρείας» που σε ξεζουμίζει από τα 20 σου μέχρι να συνταξιοδοτηθείς και να δείξουν τη σημασία του να δουλεύεις πάνω σε κάτι που είσαι καλός και σε ένα περιβάλλον που σε σέβεται, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντίστοιχα θετικά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η έρευνα Workmonitor της Randstad για το 2023, η οποία διεξήχθη στην Ελλάδα σε δείγμα 1.000 εργαζομένων ηλικίας 18-67 ετών. Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, αυτή δείχνει ότι οι νέοι είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν αν η επαγγελματική τους ζωή απειλεί την προσωπική. Συγκεκριμένα, το 97% των εργαζομένων θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με το 45,5% να προτιμά να αποχωρήσει από την εργασία του αν αυτή εμποδίζει την ευτυχία του.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, προτεραιότητα αποτελεί η επαγγελματική ασφάλεια και η διατήρηση της ευελιξίας. Μιλώντας με ποσοστά, το 41,1% των εργαζομένων αναμένει μηνιαία μισθολογική ενίσχυση στις οικονομικές του απολαβές, το 56,4% δε θα αποδεχόταν μια θέση εργασίας που θα επηρέαζε την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής, ενώ το αυξημένο κόστος διαβίωσης φαίνεται πως παρατείνει τη συνταξιοδότηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Περίπου 1 στους 3 εργαζομένους στην Ελλάδα έχει παραιτηθεί από μια εργασία που δεν συμβάδιζε με την προσωπική ζωή του.

Ειδικότερα, στη χώρα μας οι εργαζόμενοι 25-34 ετών είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν από μια εργασία που τους εμποδίζει να απολαμβάνουν τη ζωή τους (61%), ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (55 έως 67 ετών) έχουν τη μικρότερη πιθανότητα, με 35% (παγκοσμίως 40%).

Τα παραπάνω βέβαια, δε σημαίνουν ότι η δουλειά δεν έχει αξία για τη νέα γενιά. Απλά προτιμά να μη συμβιβάζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά της, ώστε κατ’ επέκταση να μπορεί να αποδίδει καλύτερα. Το 82,2% των ερωτηθέντων απάντησε πως η εργασία είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα εγκατέλειπαν όμως τον εργοδότη τους, αν οι συνθήκες εργασίας είναι κακές, συμπεριλαμβανόμενου ενός τοξικού περιβάλλοντος (41%), καθώς κι αν δεν τους δίνονται ευκαιρίες εξέλιξης (29%).

Διάβασε κι αυτό

To ‘Bare Minimum Monday’ είναι ο νέος viral τρόπος για να παλέψεις τη Δευτέρα!

Το φαινόμενο της «σιωπηλής παραίτησης»

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα έχει φτάσει η νέα τάση της «σιωπηλής παραίτησης», όπου οι εργαζόμενοι, δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους, στην ουσία τα παρατάνε, ολοκληρώνοντας ελάχιστο έργο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET