PLACES TO BE

Έκθεση ζωγραφικής από την Ειρήνη Κανά

Μια σημαντική έκθεση, εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη. Η ζωγράφος Ειρήνη Κανά θα μας παρουσιάσει τα νέα της έργα. Εργα ζωγραφισμένα με ειλικρινή και ασυμβίβαστο τρόπο, με την γνωστή, ιδιαίτερη τεχνική της ζωγράφου, το πυκνό και λαμπερό χρώμα που λειτουργεί ως κύριο εκφραστικό μέσο της εικαστικής μετάφρασης […]

Neopolis Team

16 Νοεμβρίου, 2015

Μια σημαντική έκθεση, εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη. Η ζωγράφος Ειρήνη Κανά θα μας παρουσιάσει τα νέα της έργα.

Εργα ζωγραφισμένα με ειλικρινή και ασυμβίβαστο τρόπο, με την γνωστή, ιδιαίτερη τεχνική της ζωγράφου, το πυκνό και λαμπερό χρώμα που λειτουργεί ως κύριο εκφραστικό μέσο της εικαστικής μετάφρασης των θεμάτων της , το άφθονο υλικό και την χειρονομιακή πινελιά της, έργα που μπορούν να συναρπάζουν και να μας ταξιδεύουν .

Δεν έχουν χρώμα τα όνειρα; Είναι ν’ αναρωτιέται κανείς, ιδίως όταν πρόκειται για μια έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά.. Αξεδιάλυτα κι ανεξίτηλα, η φαντασία εκεί αναμειγνύει τα χρώματα ενός κόσμου, ο οποίος, γοητευτικός και υπερβατικός, υποβάλλει στο θεατή μια πραγματικά λυτρωτική συγκίνηση.

Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, είκοσι πίνακες , με ελληνικά τοπία και οκτώ μικρές φιγούρες από κοριτσάκια , τα οποία είχαν φιλοξενηθεί στην περσινή Art Athina .

Στην κριτική της προσέγγιση για το έργο της Κανά, η ιστορικός τέχνης και τεχνοκριτικός Ντορα Ρογκάν , μεταξύ άλλων, γράφει :«Πλασμένη ζωγράφος, εκπλήσσει ολοένα και ανεξάντλητα, μες από τις διαρκώς ανανεωμένες «εκ των ένδον» συνθέσεις της. Λειτουργώντας συνειρμικά αλλά και με μεγάλη δύναμη, η Κανά κατορθώνει να πλάθει ατμοσφαιρικές καταστάσεις κι όχι απλά υποβλητικά τοπία. Καταστάσεις, που δρουν καταλυτικά επάνω μας σαν πομποί και δέκτες μεταφυσικών, διαχρονικών μηνυμάτων. Γιατί εδώ ακόμη και το απειροελάχιστο ή το φαινομενικά ασήμαντο προβάλλει με την αίγλη και το θάμπος του κοσμογονικού στοιχείου».

12226670_10205181971845140_2049602625_n

Η Ειρήνη Κανά, γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε ζωγραφική με τον Π.Τέτση στην ΑΣΚΤ απ΄όπου απεφοίτησε με άριστα το1990.Εχει πραγματοποιήσει 20 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και περισσότερες από 200 ομαδικές, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία Αυστραλία και Κίνα .

Διακρίθηκε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς, του Εικαστικού Επιμελητηρίου το 1998 , της BOSCH 1993, και έλαβε το Βραβείο των Δεκα 2006, Γραμμάτων και Τεχνών . Ο Δήμος Αθηναίων της διοργάνωσε τιμητική έκθεση το 2003 στο Μελίνα (Πιλοποιείο). Έργα της υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και άλλες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

Η έκθεση θα διαρκέσει από 28 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας:

Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη – Χ.Τρικούπη 14, Χανιά –τηλ: 28210 43777

Web site: www.ireneKana.com

FUN ZONE

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET