ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα 6 ελληνικά Πανεπιστήμια με πτυχία που διαθέτουν παγκόσμιο κύρος!

Έξι Πανεπιστήμια της Ελλάδας βρέθηκαν στην κατάταξη της παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds, που αφορά το κύρος του πτυχίου των αποφοίτων. Οι καλές διακρίσεις συνεχίζονται… Ειδικότερα, η έρευνα βασίστηκε στην ‘Φήμη των Εργοδοτών’, δηλαδή των δείκτη που μετρά τις απόψεις περισσότερων από 42.000 εργοδοτών ανά τον κόσμο, εκτοξεύοντας έτσι την έρευνα […]

Neopolis Team

7 Ιουνίου, 2018

Έξι Πανεπιστήμια της Ελλάδας βρέθηκαν στην κατάταξη της παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds, που αφορά το κύρος του πτυχίου των αποφοίτων. Οι καλές διακρίσεις συνεχίζονται…

Ειδικότερα, η έρευνα βασίστηκε στην ‘Φήμη των Εργοδοτών’, δηλαδή των δείκτη που μετρά τις απόψεις περισσότερων από 42.000 εργοδοτών ανά τον κόσμο, εκτοξεύοντας έτσι την έρευνα ως την μεγαλύτερη στο είδος της παγκοσμίως.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια που βρέθηκαν στην κατάταξη

Την υψηλότερη επίδοση στην ΄Φήμη των Εργοδοτών΄ σημείωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρέθηκε στην 224η θέση, και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 293η θέση.

Τα υπόλοιπα ελληνικά Πανεπιστήμια της λίστας με τον συγκεκριμένο δείκτη είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ωστόσο, κανένα ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να σημειώσει βελτίωση σε όλους τους τομείς της έρευνας, καθώς τέσσερα από αυτά παραμένουν σταθερά, ενώ τα άλλα δύο παρουσίασαν πτώση.

Πρώτο στην κατάταξη το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης

Την καλύτερη συνολική επίδοση απ΄τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, σημείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτέχνειο που βρέθηκε στην 446η θέση, ενώ παγκόσμιος ηγέτης για έβδομη συνεχή χρονιά είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης.

Τα τέσσερα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (5ή θέση) καταλαμβάνει υψηλότερη θέση από το Πανεπιστήμιο του Κεμπριτζ (6ή θέση) το οποίο για πολλά χρόνια ήταν στην κορυφή ως το καλύτερο πανεπιστήμιο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET