ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΠΑ: Φοιτητές και διοικητικοί «έριξαν» τον σέρβερ για να μη γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις!

Καλά πάει μέχρι στιγμής...

Neopolis Team

12 Φεβρουαρίου, 2024

Οι online εξετάσεις έπεσαν στο τραπέζι σαν πρόταση αρχικά και στη συνέχεια σαν υποχρεωτική μέθοδος διεξαγωγής, ώστε να μη χαθεί η χειμερινή εξεταστική. Οι καταλήψεις «τρέχουν» ακόμα σε πολλές σχολές και θα συνεχίσουν να τρέχουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σαν λύση λοιπόν εν μέσω κλειστών πανεπιστημίων, δόθηκε η εξ αποστάσεως εξεταστική, που όμως βρήκε κι αυτή τους πολέμιούς της.

Τόσο καθηγητές που μιλούν για τα κενά στο αδιάβλητο αυτού του τρόπου, όσο και οι φοιτητικοί σύλλογοι που τονίζουν ότι η πραγματοποίηση των εξετάσεων ακυρώνει τον αγώνα τους, τάχθηκαν κατά της απόφασης της εκάστοτε Συγκλήτου. Σήμερα μάλιστα, η εναντίωση αυτή έγινε πράξη, καθώς φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ «έριξαν» τον σέρβερ ώστε να εμποδίσουν τις online εξετάσεις.

Η ανακοίνωση των καταλήψεων ΦΣ ΕΚΠΑ

Σήμερα 12/2 και ώρα 9.00 π.μ. με αποφάσεις από τις Γενικές μας Συνελεύσεις προχωρήσαμε ως Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΚΠΑ από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών ΕΚΠΑ στο μπλοκάρισμα των τηλεξετάσεων που θα πραγματοποιούνταν σήμερα στο Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, βρεθήκαμε στο τμήμα της Πληροφορικής και πραγματοποιήσαμε από κοινού παρέμβαση στο «ΚΛΕΙΔΙ» με σκοπό την μη πραγματοποίηση των σημερινών τηλεξετάσεων. Η τηλεξεταστική είναι ένα τιμωρητικό και βαθιά απεργοσπαστικό μέτρο που επιβλήθηκε από Υπουργείο Παιδείας και πρυτανεία με σκοπό την καταστολή και την υπονόμευση των αγώνων μας και των καταλήψεών μας που λαμβάνουν χώρα εδώ και 5 βδομάδες ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ. Είναι ένα βαθιά αντιδραστικό και εκβιαστικό μέτρο που πάει κόντρα στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύει και την ίδια τη λειτουργία των πανεπιστημίων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής! Καταγγέλλουμε την στάση καθηγητών του τμήματος φυσικής που την ίδια στιγμή κόντρα στην απόφαση του Συλλόγου Διοικητικών ΕΚΠΑ και των Φοιτητικών συλλόγων έστελναν μηνύματα μέσω facebook στους φοιτητές για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης χωρίς να γίνει καμία ταυτοποίηση, παραβιάζοντας οι ίδιοι τις δικές τους αντιδραστικές απόφάσεις! Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΣ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET