ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδηλώθηκαν αντιδράσεις για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ηχηρές αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Βουλή από μέλος της αντιπολίτευσης σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνική Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου εξέφρασε την αντίθεσή της, ουσιαστικά, φέρνοντας την ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που περιλαμβλανεται στο νομοσχέδιο «σκούπα» με την αντίστοιχη στην εκλογική της περιφέρερεια, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. […]

Default avatar

Guest Author

8 Φεβρουαρίου, 2017

Ηχηρές αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Βουλή από μέλος της αντιπολίτευσης σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνική Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου εξέφρασε την αντίθεσή της, ουσιαστικά, φέρνοντας την ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που περιλαμβλανεται στο νομοσχέδιο «σκούπα» με την αντίστοιχη στην εκλογική της περιφέρερεια, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε παρακάτω τι ανέφερε στον Υπουργό Παιδείας:

«Εγώ, θα πω ότι υπάρχει Πολυτεχνική Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δίπλα, μια ώρα με την Εγνατία, με έδρα την Κοζάνη και εκεί ήταν ένα Τμήμα της Αρχιτεκτονικής, που καταργήθηκε και το οποίο θα μπορούσατε να επανιδρύσετε. Γιατί, δεν το επανιδρύετε; Υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές, που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, για ποιο λόγο δεν το επανιδρύετε και ιδρύετε την Πολυτεχνική Σχολή στα Γιάννενα; Θα περιμένω με μεγάλη αγωνία την απάντησή σας. Θα ήθελα να πω, ότι στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, λειτουργεί ήδη στο ακαδημαϊκό έτος, το μοναδικό μεταπτυχιακό για συναφή ζητήματα, που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων, αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για σας, τελικά».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να υπερασπίζεται την επιλογή του υπουργείου, λέγοντας ότι το πολυτεχνείο στα Γιάννενα ιδρύεται ως «ομπρέλα» των τριών τμημάτων μηχανικών, «ώστε αυτά τα τμήματα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές να μπορούν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET