ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εισβολή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μαχαίρια στη Νομική Αθήνας!

Με ακόμη ένα επεισόδιο βίας ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρίσκονταν σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν άγνωστοι μπήκαν στον χώρο του ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές. Κατάσταση πανικού επικρατεί και στη Νομική Αθηνών μετά την επίθεση αγνώστου με αιχμηρό αντικείμενο, στους χώρους του πανεπιστημίου. Οι καταστροφές Οι άγνωστοι έσπασαν μία πόρτα στο λογιστήριο και άλλη μία στη γραμματεία […]

Neopolis Team

15 Μαΐου, 2017

Με ακόμη ένα επεισόδιο βίας ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρίσκονταν σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν άγνωστοι μπήκαν στον χώρο του ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές. Κατάσταση πανικού επικρατεί και στη Νομική Αθηνών μετά την επίθεση αγνώστου με αιχμηρό αντικείμενο, στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι καταστροφές

Οι άγνωστοι έσπασαν μία πόρτα στο λογιστήριο και άλλη μία στη γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία, ενώ άδειασαν και κάποια συρτάρια. Oπως είπε στην εφημερίδα Καθημερινή η πρύτανης του ιδρύματος Ισμήνη Κριάρη, δεν διαπιστώθηκαν κλοπές, ενώ η ίδια δήλωσε ότι εκλήθη η Αστυνομία και το ίδρυμα υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Καθώς δεν υπήρξαν κλοπές, το επεισόδιο έχει προκαλέσει ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών.

Φόβος επικρατεί στους φοιτητές

Την ίδια στιγμή, υπάρχει ανησυχία στη Νομική Αθηνών μετά τα τελευταία περιστατικά βίας κατά φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένας άγνωστος επιτέθηκε σε φοιτητή εισβάλλοντας σε αίθουσα διδασκαλίας. Πλέον ο φόβος είναι έκδηλος. «Θα μείνουμε εκτεθειμένοι απέναντι σε αυτούς που καταχρώνται το άσυλο», είναι η δεύτερη σκέψη των φοιτητών όταν τους ρωτάς για τα γεγονότα. Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημιακές αρχές ζητούν επίσημη καταγγελία, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι σε κάποιους γνωστός.

Επίσης, εντός του κτιρίου υπάρχουν υπό κατάληψη χώροι. Στο κτίριο της οδού Σόλωνος φιλοξενούνται η Νομική Σχολή με κοσμήτορα τη Διονυσία Καλλινίκου και η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με κοσμήτορα τον Μιχάλη Σπουρδαλάκη. Εκείνοι περιμένουν από τους εικοσάρηδες φοιτητές τους την καταγγελία κατά του αγνώστου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET