ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα εισάγονται πλέον και οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

To νομοσχέδιο για το «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» το οποίο ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, φέρνει ριζικές αλλαγές στο πεδίο της εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας αναφορικά με τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Μεταξύ άλλων θεσμοθετούνται οι ηλεκτρονικές εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με απώτερο […]

Default avatar

Guest Author

15 Φεβρουαρίου, 2017

To νομοσχέδιο για το «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» το οποίο ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, φέρνει ριζικές αλλαγές στο πεδίο της εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας αναφορικά με τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Μεταξύ άλλων θεσμοθετούνται οι ηλεκτρονικές εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας πιστοποίησης του επιπέδου γλωσσομάθειας τόσο σε κεντρικές πόλεις όσο και στην περιφέρεια.

Παράλληλα,καθιερώνεται ο Ενιαίος Αριθμός Μαθητή στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ενώ από φέτος κιόλας μετατίθενται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές από τον Σεπτέμβριο στον Ιούνιο. Σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου αναγνωρίζεται βαθμολογικά η υπηρεσία των εκπαιδευτικών που έχουν απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα ενώ οι μεταθέσεις θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.
Για τους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ προβλέπεται διεύρυνση της δυνατότητας πρόσβασής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση και συγκεκριμένα αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής και σε ΑΕΙ (σε ποσοστό 1%). Οσον αφορά τους υποψηφίους με σοβαρές ασθένειες μπορούν να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία του 10% χωρίς δηλαδή εκ νέου εξέταση αλλά με τον βαθμό που αποφοίτησαν. Επιπλέον επανιδρύονται δύο Τμήματα Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου και ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET