ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Εγγλεζονήσι | Το νησάκι που βρίσκεται 1 ώρα από την Αθήνα και αξίζει να επισκεφτείς!

Προτάσεις για ΣουΚου | Εγγλεζονήσι Συνήθως αφού περάσει και η Τετάρτη ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για το σαββατοκύριακο. Και όταν μιλάμε για σαββατοκύριακο μέσα στο καλοκαίρι, στο μυαλό μας έρχεται η λέξη «διακοπές», «παραλία», «θάλασσα», «cocktails» και πολλές ακόμα. Επειδή το budget είναι μειωμένο και τα 2ήμερα σε μακρινούς προορισμούς είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθούν, […]

Default avatar

Guest Author

29 Ιουνίου, 2016

Προτάσεις για ΣουΚου | Εγγλεζονήσι

Συνήθως αφού περάσει και η Τετάρτη ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για το σαββατοκύριακο. Και όταν μιλάμε για σαββατοκύριακο μέσα στο καλοκαίρι, στο μυαλό μας έρχεται η λέξη «διακοπές», «παραλία», «θάλασσα», «cocktails» και πολλές ακόμα.

Επειδή το budget είναι μειωμένο και τα 2ήμερα σε μακρινούς προορισμούς είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθούν, αναγκαστικά βολευόμαστε με πιο κοντινά μέρη. Το ότι κάποιο μέρος βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι και όμορφο.

Πιο συγκεκριμένα, θα ρίξω μία πρόταση, η οποία είναι πολύ value for money και αξίζει την προσοχή σας. Το Εγγλεζονήσι, είναι ένα νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την παραλία Δροσιάς της Χαλκίδας.

Είναι πνιγμένος από δέντρα και στον έναν από τους δύο λόφους του νησιού, υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το νησί είναι ιδανικό για ψάρεμα, έχει τρεις αμμώδεις παραλίες (στο ανατολικό μέρος του νησιού) και περιοχές για καταδύσεις.

Αν δεν τύχει να βρείτε κάποιο σκαφάκι να σας πετάξει στο νησί, αξίζει να κολυμπήσετε απέναντι από το εγγλεζονήσι, σε κάποιο από τα γνωστά Λιμανάκια. Πρόκειται για μικρές παραλίες οι οποίες βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους μετά την παραλία της Παναγίτσας.

Από την άλλη, έχει μια σκοτεινή, πολεμική ιστορία που το περιβάλλει. Το νησί ενοικιάστηκε το 1930 στον Εγγλέζο Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre), εξού και η δεύτερη ονομασία του. O Φράνσις έκτισε εκεί τη βίλα του, η οποία βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, καταστρέφοντας μαζί και την βλάστηση του νησιού.

Παρακάτω δείτε το βίντεο που έφτιαξε το Haanity:

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Οι τελευταίες προβολές του ΙΝΤΕΑΛ λίγο πριν το οριστικό του κλείσιμο στο τέλος του έτους!

BINGE WATCHING

To ‘Napoleon’ είναι το πολεμικό έπος που θέλεις να δεις στο σινεμά, όχι για ιστορικούς λόγους!

BINGE WATCHING

Οι Ralph Macchio και Jackie Chan ψάχνουν το επόμενο Karate Kid στη νέα ταινία!

BINGE WATCHING

Το καστ των Friends συζητάει για reunion ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στον Matthew Perry!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET