Τιβί

Ευχαριστούμε «The Booth» που έδωσες νόημα στα βαρετά καλοκαιρινά μεσημεράκια μας!

Πολύ το εκτιμάμε, να ξέρετε!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

5 Αυγούστου, 2020

Θυμάμαι πάντα, τα καλοκαιρινά μεσημέρια προτού την κάνουμε για διακοπές, να σκοτώνουμε το χρόνο μας με τις επαναλήψεις της τηλεόρασης. Οι οποίες, βέβαια, με την ξηρασία που είχε πέσει από άποψης παραγωγών την τελευταία 10ετία και βάλε, ήταν προτιμότερες από το οτιδήποτε νέο. Ακόμη και γι’ αυτό, όμως, το συζητάγαμε, μιας και πλέον κρατάμε κι ένα Netflix στα χέρια μας, που λύνει στο τσακ μπαμ το πρόβλημα της βαρεμάρας.

Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που άνοιξα την τηλεόραση με σκοπό να δω κάτι συγκεκριμένο. Πάει καιρός θα πω μόνο. Ή για την ακρίβεια, γράψτε λάθος. Μόλις συνέβη, περίπου 4 εβδομάδες πριν, που έπαιξε για πρώτη φορά το The Booth.

Μια εκπομπή, αρκετά φρέσκια, που προβάλλεται τα μεσημεράκια – τη χειρότερη στιγμή των θερινών μηνών δηλαδή – και καταφέρνει να τους δίνει άλλη χάρη. Η φύση της είναι καθαρά ψυχαγωγική, έχει δηλαδή σκοπό να ελαφρύνει την ώρα αυτή της ημέρας και το καταλαβαίνεις πολύ εύκολα από τα πρόσωπα από τα οποία συνίσταται η ομάδα.

Με τα μέλη της δεν είχα κάποιο παρελθόν, ούτε καν με τη Σοφία Μουτίδου η οποία εκτελεί και χρέη Youtuber και μάλιστα είναι αρκετά γνωστή γι’ αυτό. Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι δε θα έβλεπες ξανά ίδιες φάτσες στο ίδιο κόνσεπτ, μιας και η ανακύκλωση πάει σύννεφο στην ελληνική τηλεόραση εδώ και χρόνια, ήταν που τράβηξε και περισσότερο.

Η εκπομπή λοιπόν, παρουσιάζεται από τέσσερις γυναίκες, οι οποίες απαντούν σε τηλεφωνήματα και δίνουν λύσεις σε προβλήματα.

Κάποιοι το συσχέτισαν με εκείνο το section της Καινούργιου όπου καλούν πεθερές να παραπονεθούν για τις νύφες και όποιος άλλος βιώνει αντίστοιχο καημό, αλλά υπάρχει μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δύο αυτών, που κρατούν το πρώτο από το να μη γίνεται τρασίλα σαν το δεύτερο. Κι αυτή βρίσκεται στις παρουσιάστριες.

Δε θα μάθουμε ποτέ κατά πόσο στημένα ή όχι είναι τα τηλεφωνήματα στην περίπτωση του Booth, αλλά από τη στιγμή που παίζεται καλά το θέατρο, λίγο ενδιαφέρει. Είναι σίγουρο, άλλωστε, πως το όλο σκηνικό δε στήθηκε για να μάθουμε τα first world problems που αντιμετωπίζει ο γείτονάς μας και άλλοι, αλλά για τις τέσσερις γυναίκες που θα απαντήσουν, θα γελάσουν και θα κάνουν κουβέντα γύρω από το θέμα. Και αυτό είναι που έχει οδηγήσει πολύ κόσμο (ξεκάθαρα είμαι μία από αυτούς) να σηκώνουν το τηλεκοντρόλ κάθε μέρα στις 15:00 και να ανοίγουν την τηλεόραση.

Ειλικρινά, δε θυμάμαι καλοκαιράκι με τόση προσμονή για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα!

Επίσης, παρότι έχει στηθεί μια ωραία τετράδα, με την καθεμία να δίνει τις δικές της συμβουλές και γενικότερα χαρακτήρα, βγάζει μάτι ότι η Σοφία Μουτίδου κάνει μεγάλο κουμάντο και σε αφήνει να παλεύεις λίγη ώρα με την μπουκιά του μεσημεριανού σου που στραβοκατάπιες. Είναι τέτοια η ατάκα της, που γι’ αυτή και μόνο μπορείς να ξοδέψεις 1,5 ώρα, όσο διαρκεί πάνωκάτω το πρόγραμμα, χωρίς να το καταλάβεις. Περιμένεις απλώς να πετάξει την άλλη και την άλλη και την άλλη.

Μιας και μίλησα για γέλια εν τω μεταξύ, στα σχόλια στο YouTube θα συναντήσετε σημαντικό αριθμό παραπονεμένων, γιατί λέει είναι ασέβεια και άσχημο να γελάς όσο ο άλλος σου εκφράζει τον πόνο του.

Δεν ξέραμε πως όλη αυτή η σοβαροφάνεια που εντοπίζεται γενικότερα, θα έπρεπε να καλύπτει και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ο δικός μου και η οικογένειά του μου μιλάνε συχνά πυκνά στα αρχαία ελληνικά και δεν καταλαβαίνω τον Δία μου, ή αερίστηκα μπροστά στον τύπο που γουστάρω και τώρα ντρέπομαι να τον αντικρίσω. Θαρρώ πως ακούγοντας τα παραπάνω με ένα πούρο στο χέρι και με βλέμμα που προσπαθεί να διαβάσει το υποσυνείδητο του άλλου, θα ήταν πιο προσβλητικό.

Και στην τελική, δε φαίνεται να είναι αυτή η προσδοκία των ανθρώπων που βρίσκονται στην άλλη γραμμή. Τα τηλεφωνήματα γίνονται ελαφρά τη διάθεση και ξέρουν καλά πως δεν παίρνουν τον Ασκητή να τους λύσει με το επίσημο ύφος του και τους επιστημονικούς του όρους το πρόβλημά τους. Για τέτοια προσέγγιση, παρακαλώ κάντε μια διαφορετική αναζήτηση στο Google ή στο Youtube.

Η εκπομπή δίνει τέσσερις γυναίκες που χαρίζουν ερασιτεχνικές και παρεΐστικες συμβουλές σε, όπως προείπα, first worlds problems, κι όποιος θέλει το παίρνει. Ναι μεν σκοπός τους είναι να βοηθήσουν με αυτά που θα πουν, αλλά δεν παίρνουν δα και καμιά ευθύνη στην πλάτη τους. Ο αριθμός των εκπομπών είναι πλέον τέτοιος που έχει καταφέρει να φανεί ο χαρακτήρας της, οπότε αφού δεν ενοχλούνται οι τραβόντες τα ζόρια που στρέφονται σε μια ψυχαγωγική εκπομπή για λύση, μην ενοχλείστε ούτε εσείς.

Πρόκειται για ένα κόνσεπτ που έχει πολύ την πλάκα του, γελάς με την καρδούλα σου και καλό είναι να μην παρακολουθούμε τα επεισόδια σαν διαλέξεις που μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στο διδακτορικό ψυχολογίας, αλλά σαν κάτι που έλειπε καιρό από την τηλεόραση και επιτέλους ήρθε κι ελπίζουμε να κρατήσει!

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET