ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Έχεις ξαναδεί πτήση μια ανάσα από τις Πυραμίδες της Γκίζας; Ήρθε λοιπόν η ώρα!

Και μάλιστα τόσο κοντά, που σχεδόν μπορούσε να τις αγγίξει!

Δαμιανός Σανταλίδης

17 Ιανουαρίου, 2022

Κανένας άνθρωπος δεν έχει πετάξει με wingsuit τόσο κοντά σε πυραμίδες. Μα κανένας!

Ο Fred Fugen άδραξε την ευκαιρία να πετάξει ανάμεσα στις αρχαίες πυραμίδες στη Γκίζα. Εδώ θα δεις πως ήταν αυτή η ονειρική πτήση

Ο Frédéric Fugen εδώ και πολύ καιρό είναι ένας από τους πιο πρωτοποριακούς αλεξιπτωτιστές, πιλότους wingsuit και BASE jumpers στον πλανήτη. Πλέον ο Fugen έγινε και ο άνθρωπος που έχει πετάξει πιο κοντά από κάθε άλλον στις πυραμίδες της Γκίζα, φορώντας wingsuit.
Ο 42χρονος Fugen είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά του project, στα οποία τον έχουμε δει να μπαίνει σε αεροπλάνο ενώ βρίσκεται στον αέρα, να κάνει εντυπωσιακές μανούβρες πάνω από το Mont Blanc και να κάνει πτήσεις που κόβουν την ανάσα στο Λίβανο.

 

Τώρα ο Γάλλος BASE jumper και εξπέρ στις πτήσεις με wingsuit έρχεται να προσθέσει μια ακόμη εντυπωσιακή πτήση στη μεγάλη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή λίστα του με μεγάλες προκλήσεις. Στο νέο του video τον βλέπουμε να πετά στον ουρανό της Αιγύπτου μαζί με τον Vincent Cotte, πρώην μέλος την Εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το τολμηρό δίδυμο πέταξε σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από τις αρχαίες πυραμίδες στην Γκίζα και πέρασαν τόσο κοντά από τη πυραμίδα του Χεφρήνου που σχεδόν άγγιξαν με τα χέρια τους τους ογκόλιθους που βρίσκονται εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.
O ίδιος ο Fugen δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί αυτό το project, ωστόσο με την βοήθεια της τοπικής σχολής αλεξιπτωτισμού, Skydive Egypt, μπόρεσε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Fugen και ο Cotte είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με την ομάδα Skydive Egypt στην ετήσια διοργάνωση Jump Like a Pharaoh. H εντυπωσιακές αυτές πτήσεις πάντως δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις νέου τύπου στολές (flying suits) και την εξελιγμένη τεχνική που τους επιτρέπει να κερδίσουν ύψος πριν το τέλος της πτήσης τους. Έτσι, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια το άλμα των ονείρων τους.
Αισθάνθηκα τόσο μικρός δίπλα σε τόσο μεγάλα μνημεία.
Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα
να κάνω αυτή την πτήση στην ζωή μου!

«Μέχρι πρόσφατα επιτρέπονταν οι ελεύθερες πτώσεις σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τις πυραμίδες. Είναι η πρώτη φορά όμως, που αλεξιπτωτιστές με wingsuits πετούν τόσο κοντά σε αυτές», μας εξηγεί ο Fugen. «Ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία η πτήση δίπλα σε αυτά τα μνημεία, μερικά από τα τελευταία θαύματα του αρχαίου κόσμου που είναι υπαρκτά στην εποχή μας. Αισθάνθηκα τόσο μικρός δίπλα σε τόσο μεγάλα μνημεία. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω αυτή την πτήση στην ζωή μου. Βέβαια, το project αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα εάν δεν υπήρχαν οι πρωτοποριακές τεχνικές και τα υλικά, τα οποία έχουν εξελιχθεί ραγδαία στις μέρες μας».

Η τεχνική της προς τα πάνω κίνησης – resource manoeuvre – παρουσιάστηκε από τον Fugen και τον εκλείποντα φίλο του και μέλος των Soul Flyers, Vince Reffet, στην πτήση τους δίπλα από τον φάρο Courbe, στην περιοχή Charente Maritime στην Γαλλία. Σε αυτό το video απέδειξαν ότι έχουν εξελίξει τόσο πολύ τις στολές και τα αλεξίπτωτα τους – τα οποία ανοίγουν πιο γρήγορα – ώστε να μπορούν πλέον να πετούν πιο κοντά στο έδαφος.

Ο Fugen και ο Cotte πήδηξαν από υψόμετρο 1.500 μέτρων, πιάνοντας ταχύτητες μέχρι 250 χιλιόμετρα την ώρα, και κατάφεραν να φτάσουν σε ύψος μόλις 90 μέτρα από το έδαφος πριν ενεργοποιήσουν την τεχνική resource, της προς τα πάνω δηλαδή κίνησης. Η τεχνική αυτή επέτρεψε στο τολμηρό δίδυμο να κερδίσει 50 υψομετρικά μέτρα κι έτσι μπόρεσαν να ανοίξουν τα αλεξίπτωτα τους σε υψόμετρο 140 μέτρα – το ακριβές ύψος της πυραμίδας του Χεφρήνου.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα διαδικτυακά καζίνο στην ελληνική αγορά: Ολοκληρωμένος Οδηγός

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET