ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

11 δυναμικές φράσεις γυναικών που μας εμπνέουν καθημερινά!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Στέλα Τσάναϊ

8 Μαρτίου, 2022

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες έχουν καταφέρει να αλλάξουν αμέτρητα πράγματα στην ιστορία. Μέσα από τη ζωή τους και τις πράξεις τους, τον αγώνα και τις προσπάθειές τους, η συμβολή τους για έναν καλύτερο κόσμο είναι τεράστια. Είναι πλέον πολλά τα παραδείγματα από γυναίκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ιδιοτήτων που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία και σίγουρα μας έχουν χαρίσει κάποιες φράσεις που κρατάμε σαν οδηγό. Φράσεις ειπωμένες από την ψυχή τους, ώστε να εμπνεύσουν τη δική μας. 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, συλλέξαμε μερικά από τα πολύ δυναμικά και inspiring quotes που μας έχουν χαρίσει αγαπημένες διάσημες και πολύ σύγχρονες (ή και διαχρονικές θα έλεγε κανείς) προσωπικότητες. Κουβέντες γεμάτες με νόημα για όλο το φάσμα της ζωής, για την αγάπη προς τον εαυτό μας, την καριέρα μας, τη γυναικεία μας φύση και για κίνητρο στη ζωή. 

Ρίξε μία ματιά παρακάτω και διάλεξε την αγαπημένη σου!

1. Coco Channel 

Μπορείς να είσαι εκθαμβωτικ@ στα τριάντα σου, γοητευτικ@ στα σαράντα και ακαταμάχητ@ για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Η πασίγνωστη σχεδιάστρια μας υπενθυμίζει ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο για τις γυναίκες, και γενικά τους ανθρώπους, που θέλουν να ζήσουν. Τη ζωή μας την ομορφαίνουμε εμείς καθημερινά και αυτό είναι που κάνει κι εμάς τους ίδιους όμορφους, ανεξαρτήτως των χρόνων μας.

2.  Michelle Obama

Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα βγάζεις. Επιτυχία είναι η διαφορά που κάνεις στις ζωές των ανθρώπων.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει καλύτερα τον ορισμό της επιτυχίας από την Michelle Obama; Η πρώην πρώτη Κυρία της Αμερικής, μας συμβουλεύει να εστιάζουμε στην πραγματική αξία της επιτυχίας και όχι στη χρηματική. Να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στον κόσμο και να βοηθάμε τους γύρω μας.

3. Emma Watson

Πρέπει να ζούμε σε μία κουλτούρα που υπολογίζει και σέβεται και θαυμάζει και κάνει είδωλα τις γυναίκες, όπως ακριβώς κάνουν και για τους άντρες.

Η Emma είναι από τις πιο γνωστές φεμινίστριες του χώρου, τονίζοντας συνεχώς ότι οι γυναίκες πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει. Η Emma απαιτεί έναν κόσμο ίσο! Όχι μόνο στα λόγια. Η ισότητα φαίνεται στις πράξεις. Οι γυναίκες αξίζουν να αναγνωριστούν για ό,τι προσφέρουν και να πάψουν να ζουν στη σκιά των ανδρών. This is NOT a man’s world!

4. Madonna

Είμαι σκληρή, είμαι φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Εάν αυτό με κάνει bitch, οκέι.

Η Madonna μας τονίζει μία μεγάλη αδικία της σύγχρονης εποχής: τη διαφορά μίας δυναμικής γυναίκας και ενός δυναμικού άντρα. Ένας δυναμικός άντρας είναι επιτυχημένος ενώ μία δυναμική γυναίκα θεωρείται bitch. Προτιμότερο όμως να μας αποκαλούν σκύλες, παρά να αφήσουμε τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας για να μην «παρεξηγηθούμε»! 

5. Taylor Swift

Μία γυναίκα που τα «σπάει» θα έπρεπε να σε παρακινεί, να σε ενθουσιάζει, να σε προκαλεί (σ.σ να κάνεις το ίδιο) και να σε εμπνέει, αντί να τη βλέπεις σαν απειλή και να συγκρίνεσαι αμέσως μαζί της!

Η Taylor ήταν πάντα υπέρ του κινήματος women supporting women! Έτσι μας υπενθυμίζει ότι η επιτυχία των γυναικών αποτελεί πηγή έμπνευσης. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε η μία την άλλη ανταγωνιστικά και να μάθουμε να αλληλοστηριζόμαστε. Να χαιρόμαστε όταν μία γυναίκα τα καταφέρνει και είναι χαρούμενη στη ζωή της, και όχι να προσπαθούμε να την ρίξουμε! 

6. Zendaya

Φεμινιστής είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στη δύναμη των γυναικών ακριβώς όπως πιστεύει στη δύναμη κάθε ανθρώπου.

Η αγαπημένη ηθοποιός έδωσε την πιο απλή και ταυτόχρονα σωστή ερμηνεία του φεμινισμού. Μας λέει ότι η ουσία του δεν είναι να ξεχωρίζει τις γυναίκες σαν κάτι ανώτερο από τους άντρες. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ίση αξία και των δύο! 

7. Rihanna

Όταν συνειδητοποιήσεις για ποιον ζεις και ποιον είναι σημαντικό να ευχαριστείς, τότε πολλοί άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν πραγματικά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ αυτό. Θα αναπολώ τη ζωή μου και θα λέω ότι την απήλαυσα και την έζησα για εμένα!

H Riri ξέρει! Και μας μαθαίνει κι εμάς ότι στο τέλος της ημέρας ό,τι κάνουμε στη ζωή μας, το κάνουμε για τον εαυτό μας. Με αυτό το μότο ζει η ίδια, αυτό μας καλεί κι εμάς να ακολουθήσουμε, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. 

8. Malala Yousafzai

Κατανοούμε τη σημαντικότητα της φωνής μας, όταν μας σιωπούν.

Η Μαλάλα κάνει μεγάλο αγώνα για τα κορίτσια. Είναι ακτιβίστρια για την εκπαίδευση στο Πακιστάν, ενώ αποτελεί και τη νεότερη κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης. Μέσα από τη δική της ιστορία, μας μιλάει για το πιο δυνατό όπλο που έχουμε και που ίσως δεν το γνωρίζουμε όλες ακόμα. Και αυτό είναι η φωνή μας

9.  Meryl Streep

Αυτό που σε κάνει περίεργο ή διαφορετικό, αυτό είναι η δύναμή σου.

Η Meryl Streep μας υπενθυμίζει την αξία και τη μαγεία της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου! Σκεφτείτε πόσο δυνατός θα ήταν όλος ο κόσμος αν όλοι είχαμε αποδεχτεί και αγαπούσαμε πραγματικά αυτό που είμαστε, αντί να επιδιώκουμε να γίνουμε όλοι μία κακή κόπια!

10. Princess Diana

Πολλές φορές με βλέπουν σαν απειλή. Πιστεύω πως κάθε δυνατή γυναίκα που έχει μείνει στην ιστορία έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στη ζωή της και νομίζω πως είναι η δύναμή μας που προκαλεί αυτή τη σύγχυση και τον φόβο!

Η Πριγκίπισσα Diana παρόλο που έφυγε νωρίς, είχε πολύ ισχυρές και μοντέρνες απόψεις για τη ζωή και για τη δύναμη των γυναικών. Κάτι που επιβεβαίωνε καθημερινά μέσα από τις πράξεις της. Τις δυναμικές γυναίκες πολλές φορές τις φοβούνται, και η ίδια το ήξερε αυτό. Η δύναμη ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον μιας γυναίκας είναι απειλητική. Προφανώς γιατί βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι η δύναμή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουμε ή δείχνουμε!

11. Beyoncé 

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το πως βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να μπούμε μπροστά σαν γυναίκες και να αναλάβουμε τα ηνία.

Όπως έχει πει και ο Anderson Cooper «Είναι ο κόσμος της Beyoncé και εμείς απλά ζούμε μέσα σε αυτόν». Εγώ θα προσθέσω ότι ο κόσμος της είναι πέρα για πέρα ίσος και φεμινιστικός. Υπάρχει κάποιο άτομο που να μη σκέφτεται την Beyoncé όταν μιλάμε για φεμινισμό; Σε όλα της τα τραγούδια εξυμνεί τη δύναμή μας και πραγματικά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την κατανοήσουμε και να την εκμεταλλευτούμε! 

Χρόνια μας πολλά!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET