ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι γεγονός | 72.000 πρωτοετείς φοιτητες δικαιούνται δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ!

Η είδηση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, να επιβεβαιώνουν πως οι πρωτοετείς που θα ξεκινήσουν φέτος τη φοίτησή τους σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας, θα λάβουν μηνιαία επιδότηση για παροχή σύνδεσης Ίντερνετ. Πιο συγκεκριμένα, οι […]

Neopolis Team

28 Αυγούστου, 2017

Η είδηση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, να επιβεβαιώνουν πως οι πρωτοετείς που θα ξεκινήσουν φέτος τη φοίτησή τους σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας, θα λάβουν μηνιαία επιδότηση για παροχή σύνδεσης Ίντερνετ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν έως και το 80% της σύνδεσής τους, είτε αυτή αφορά σταθερή, είτε κινητή συσκευή. Η επιλογή έγγυται αποκλειστικά και μόνο, στην επιθυμία των ίδιων των φοιτητών. Στην ενέργεια που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχέδιο Κοινωνικών Δράσεων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών», στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς» θα συμμετέχουν οι ήδη υφιστάμενες εταιρείες παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, αρκεί να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος:

Οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το εν λόγω voucher για 12μηνη επιχορήγηση, σε ποσοστό έως 80% όπως γράψαμε παραπάνω. Και λέμε 80%, διότι το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5€ ανά μηνα για κάθε πρωτοετή.

Η διαδικασία απόκτησης του voucher δεν αναμένεται να έχει καμία απολύτως δυσκολία και ταλαιπωρία για τους δικαιούχους, μιας και θα γίνεται μέσω απλής αίτησης σε ειδική ιστοσελίδα.

Σχετικό παράδειγμα μπορείτε να δείτε και στο πίνακα που ακολουθεί:

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο προϋπολογισμός της ενέργειας ανέρχεται στα 3.062.000€

Ζητούν επιδότηση σε όλους τους φοιτητές κι όχι μόνο στους πρωτοετείς!

Παρόλο που η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από τους φοιτητές όσο κι από τους καθηγητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχουν αντιδράσεις από σπουδαστές προηγούμενων ετών οι οποίοι ζητούν κι αυτοί δικαίωμα στην απόκτηση του voucher. Θεωρούν πως μονάχα έτσι θα εκσυγχρονιστεί πραγματικά η φοιτητική κοινωνία της χώρας μας και θα γίνουν βήματα προς το όραμα της εποχής μας: Ίντερνετ παντού και για όλους!

 

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET