fbpx

5 δραματικές ταινίες του 2017 που θα αγγίξουν κάθε 20χρονο και θα τον συγκινήσουν!


Γράφει η Ελένη Ανδρικοπούλου

Φτιάξε ποπκόρν, ξάπλωσε αναπαυτικά στον καναπέ, κλείσε το κινητό και βάλε να παίξει μία από τις παρακάτω ταινίες, που συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους σινεφίλ της παρέας.

1. Ο δρόμος της διαφυγής (Un Sac de Billes)

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέρφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς κι ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.


2. Bitter Harvest

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Βασισμένο σε μία από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του 20ου αιώνα, το «Bitter Harvest» είναι μία δυνατή ιστορία αγάπης, περηφάνιας, επανάστασης κι επιβίωσης, μέσα από τα μάτια δύο νεαρών ερωτευμένων που βρίσκονται στην Ουκρανία του ’30, όταν ο Ιωσήφ Στάλιν αποφασίζει πρακτικές γενοκτονίες απέναντι στη χώρα. Μία επική ιστορία αγάπης που «φωτίζει» ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ευρωπαϊκής ιστορίας.


3. The Zookeeper’s Wife

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Πολωνία, 1939. Η Αντονίνα Ζαμπίνσκι κι ο σύζυγος της, Δρ. Γιάν Ζαμπίνσκι, διευθύνουν τον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, με το προσόν αυτού προς τη διαχείριση κι αυτής προς τη φροντίδα. Όταν στη χώρα εισβάλουν οι Ναζί, το ζευγάρι αναγκάζεται να αναφερθεί στον νέο επικεφαλής ζωολόγο του τρίτου ράιχ, τον Λοντζ Χεκ. Για να αντεπιτεθούν με τους δικούς τους όρους, οι Ζαμπίνσκι μυστικά αρχίζουν να συνεργάζονται με την αντίσταση θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους.


4. Αναζητώντας Την Αλήθεια (The Shack)

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Μετά από μία οικογενειακή τραγωδία, ο Μακ Φίλιπς πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, που τον κάνει να αμφισβητεί ό,τι πιστεύει. Ενώ αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση συνείδησης, λαμβάνει μία μυστηριώδη επιστολή που τον προτρέπει να πάει σε μία εγκαταλελειμμένη καλύβα βαθιά στην ερημιά του Όρεγκον. Παρά τις αμφιβολίες του, ο Μακ ταξιδεύει ως την καλύβα και συναντά τρεις αινιγματικούς ξένους. Μέσα από αυτήν τη συνάντηση, ο Μακ μαθαίνει σημαντικές αλήθειες που θα μεταμορφώσουν την τραγωδία του και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.


5. Η Μυστική Γραφή (The Secret Scripture)

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η Ροζάν ΜακΝάλτι είναι έγκλειστη σε μια Τοπική Ψυχιατρική Κλινική στα δυτικά της Ιρλανδίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκθαμβωτική καλλονή στα νιάτα της στην Κομητεία του Σλίγκο, σήμερα στα 78 της μένει ξαπλωμένη, μόνη και ναρκωμένη με το τέλος της ζωής της να πλησιάζει. Όταν, με κυβερνητικό διάταγμα, αποφασιστεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Δρ. Γουίλιαμ Γκρεν δυσκολεύεται να εντοπίσει το ιατρικό ιστορικό της Ροζάν, και κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τον λόγο για τον οποίο είναι έγκλειστη. Αφήνοντας την επαγγελματική του ιδιότητα στην άκρη, θα ανακαλύψει τα απομνημονεύματα της κρυμμένα κάτω από τα σανίδια του πατώματος, και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την αληθινή ιστορία αυτής της αξιοθαύμαστης γυναίκας.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET