ΕΛΛΑΔΑ

Δρακοντίδες | Βροχή αστεριών έχει το πρόγραμμα απόψε, για ετοιμάστε ευχούλες!

Τι κι αν είναι Τρίτη απόψε, κανονίστε ρομαντική βραδιά σε κάποιο μπαλκόνι/ταράτσα, γιατί έχουν να πέσουν... αστέρια. 

Neopolis Team

8 Οκτωβρίου, 2019

Τι κι αν είναι Τρίτη απόψε, κανονίστε ρομαντική βραδιά σε κάποιο μπαλκόνι/ταράτσα, γιατί έχουν να πέσουν… αστέρια. 

Η μέρα ίσως να μην αποτελεί τόσο μεγάλο εμπόδιο όσο ο καιρός βέβαια, ο οποίος ας ελπίσουμε να μας κάνει τη χάρη να παραμερίσει τα σύννεφά του για λίγο, για να απολαύσουμε το θέαμα. Εκτός από την ομορφιά του να αντικρίζεις πεφταστέρια, θέλουμε να κάνουμε και καμιά ευχή εν όψει των αποτελεσμάτων της εξεταστικής, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα… 

Στο θέμα μας όμως, οι Δρακοντίδες, η βροχή αστεριών που λαμβάνει χώρα κάθε φθινόπωρο, έρχονται απόψε για μία γεμάτη εμφάνιση στο νυχτερινό ουρανό, η οποία και θα γίνει νωρίς το βράδυ.

Τα πεφταστέρια κινούνται με σχετικά αργή ταχύτητα μόλις 18 χλμ./δευτερόλεπτο -το ένα τρίτο περίπου της ταχύτητας των Περσειδών. Σύμφωνα με τον Δρ. Στράτο Θεοδοσίου, αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Το ακτινοβόλο σημείο των Δρακοντίδων φαίνεται να είναι η κεφαλή του αστερισμού του Δράκοντα, εξού και η ονομασία τους. 

«Δημιουργούνται από τον περιοδικό κομήτη 21P/ Giacobini–Zinner, όταν η τροχιά της Γης συναντάται με τον μεσοπλανητικό κονιορτό που αφήνει πίσω του ο κομήτης. Για τον λόγο αυτόν ενίοτε οι Δρακοντίδες (Draconids) καλούνται και Giacobinids».

Ο κομήτης έχει περίοδο 6,621 έτη και ανακαλύφθηκε το 1900 από τον Γάλλο αστρονόμο Michel Giacobini του Αστεροσκοπείου της Νice στη Γαλλία, και το 1913 από τον Γερμανό αστρονόμο Ernst Zinner του Αστεροσκοπείου Remeis του Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Έκτοτε φέρει το όνομα και των δύο.

Εμείς πάντως, καιρού επιτρέποντος, λέμε να χαζέψουμε για λίγη ώρα τον ουρανό, γιατί λογικά όσο περισσότερα πεφταστέρια πετύχεις και άρα ευχές κάνεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να γίνουν πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET