ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΠΘ | Στο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπεται ο Πρύτανης.

Ο νυν Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, κ. Θανάσης Καραμπίνης αλλά και ο πρώην Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων για την λάθος διαχείριση οικονομικών πόρων. Όπως αναφέρει μάλιστα και ο κ. Γαβγρόγλου η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το ζήτημα ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. […]

Default avatar

Guest Author

3 Απριλίου, 2017

Ο νυν Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, κ. Θανάσης Καραμπίνης αλλά και ο πρώην Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων για την λάθος διαχείριση οικονομικών πόρων.

Όπως αναφέρει μάλιστα και ο κ. Γαβγρόγλου η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το ζήτημα ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ειδικότερα, οι ευθύνες που τον βαραίνουν προκύπτουν βάσει πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ολοκληρώθηκε και βρίσκεται εδώ και ημέρες στα χέρια του Κ. Γαβρόγλου με αίτημα την πειθαρχική δίωξη. Το πόρισμα συντάχθηκε σε συνέχεια της διετούς δημοσιογραφικής έρευνας της «Εφ.Συν.» για τις απευθείας αναθέσεις -ύψους πλέον των 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο- της σίτισης του ΔΠΘ επί των διοικήσεων Καραμπίνη και Σιμόπουλου σε εργολάβο (Αντώνη Χούτο) με τον οποίο διατηρούσαν εξωπανεπιστημιακές εταιρικές σχέσεις. Κατά το πόρισμα, σημαντικές ευθύνες προκύπτουν και για τα μέλη της Συγκλήτου, και για τον διευθυντή οικονομικής διαχείρισης και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προμηθειών του ΔΠΘ.

Για την περίπτωση του Θ. Καραμπίνη, μάλιστα το πειθαρχικό συμβούλιο συγκαλείται βάσει του Ν. 249/1976, ωστόσο η ενεργοποίησή του άπτεται και διατάξεων του 1932. Αποτελείται «από τον πρόεδρο του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Ακαδημίας Αθηνών και του πρυτάνεως ή του επέχοντος θέσιν πρυτάνεως του ΑΕΙ εις το οποίον ανήκει ο παραπεμπόμενος» (Ν. 249/1976). Η αναπλήρωση του παραπεμπόμενου στην προκειμένη διέπεται και από το θεσμικό πλαίσιο του 1982.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το ζήτημα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET