ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Δωρεάν εισιτήρια για ταξίδι σε 4 χώρες τις Ευρώπης, δικαιούνται 315 Έλληνες!

Το Discover EU, προσφέρει σε 15.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών, δωρεάν μεταφορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες της επιλογής τους για να ζήσουν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Ανάμεσα στους αιτούντες, οι 315 θα είναι Έλληνες, επομένως δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία. Η υποβολή αιτήσεων στο European Youth Portal (https://europa.eu/youth/discovereu_en) ξεκίνησε […]

Neopolis Team

12 Ιουνίου, 2018

Το Discover EU, προσφέρει σε 15.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών, δωρεάν μεταφορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες της επιλογής τους για να ζήσουν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Ανάμεσα στους αιτούντες, οι 315 θα είναι Έλληνες, επομένως δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία.

Η υποβολή αιτήσεων στο European Youth Portal (https://europa.eu/youth/discovereu_en) ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Προσοχή! Αίτηση μπορεί να υποβάλλει ο οποιοσδήποτε που έχει γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000, ενώ μπορεί να γίνει είτε ατομικά, είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων.

Λεπτομέρειες σχετικά με την αίτηση

Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν να συμμετέχεις σε αυτή τη συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία, πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου και να δώσεις λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι που σκοπεύεις να κάνεις. Θα χρειαστεί, επίσης, να απαντήσεις σε ένα κουίζ πέντε ερωτήσεων που αφορά το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους και τις προσεχείς εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, θα πρέπει να απαντήσεις σε μια συμπληρωματική ερώτηση σχετικά με το πόσοι νέοι πιστεύουν ότι θα υποβάλουν αίτητη για τη πρωτοβουλία Discover EU. Με αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορέσει να επιλέξει αυτούς που θα συμμετέχουν.

Το ταξίδι για όσους τελικά θα μπορέσουν να πάρουν μέρος, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις 9 Ιουλίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Έχουν δκαίωμα να ταξιδέψουν έως και 30 ημέρες και να επισκεφτούν μέχρι τέσσερις προορισμούς.

Tα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν μεταξύ 28 Ιουνίου 2018 και 6 Ιουλίου 2018. Οι αιτούντες που θα επιλεγούν θα λάβουν ειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Πύλη της Νεολαίας, το European Youth Portal.

Ο κάθε συμμετέχων δικαιούται ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο 255 ευρώ και το βασικό μέσο μεταφοράς θα είναι το τρένο. Από την Ελλάδα, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν κι άλλα μέσα μεταφοράς όπως το αεροπλάνο και το φεριμπότ, ενώ το ποσό μπορεί του εισιτηρίου μπορεί να είναι υψηλότερο από 255 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες συμμετοχής.

Να σημειωθεί ότι το DiscoverEU καλύπτει μόνο τα μεταφορικά εισιτήρια και όχι τα έξοδα διαμονής, τα οποία θα πρέπει να βάλεις απ’τη τσεπούλα σου. 

Η πρωτοβουλία Discover EU

Όλοι οι νέοι και οι νέες που κλείνουν τα 18, μια ηλικία που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση, κατά την οποία θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια πρώτη ιδεά της ευρωπαϊκής ταυτότητας, έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να κατανοήσουν την ποικιλομορφία της Ευρώπης, να απολαύσουν τον πολιτισμικό πλούτο και να κάνουν φιλίες.

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν μέρος της κοινότητας DiscoverEU και θα γίνουν πρέσβεις της πρωτοβουλίας. Θα προσκληθούν να αναφέρουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook και το Twitter ή να κάνουν μια παρουσίαση στο σχολείο τους ή στην τοπική κοινωνία. Καθώς το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όσοι νέοι επιλεγούν για να ταξιδέψουν φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Το DiscoverEU είναι μια νέα πρωτοβουλία της ΕΕ που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμπεριλάβει στην πρότασή της για τον προϋπολογισμό του προγράμματος Erasmus την περίοδο 2021-2027. Αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εγκρίνουν την πρόταση, 1,5 εκατ. ακόμη 18χρονοι και 18χρονες θα ταξιδέψουν από το 2021 έως το 2027, με τη στήριξη ενός προϋπολογισμού ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ για το 2018, η πρωτοβουλία DiscoverEU αναμένεται να δώσει φέτος την ευκαιρία σε τουλάχιστον 20 000 νέους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει δοθεί ένας αριθμός ταξιδιωτικών καρτών με βάση τον πληθυσμό της χώρας σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων με τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018.

 

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET