ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πας, κολλάς γρίπη και φεύγεις με 3.500€ στην τσέπη! Τι άλλο θέλεις;

Εδώ το καλό το challenge. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο πλήρως εξοπλισμένο, στο οποίο φεύγοντας δεν πληρώνεις, αλλά σε πληρώνουν. Το μοναδικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις δεν είναι πόσα θα σου κρατήσει η εφορία, αλλά να αναρρώσεις γρήγορα από μια κλασσική γρίπη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις […]

Δήμητρα Πραντάλου

11 Ιουνίου, 2018

Εδώ το καλό το challenge. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο πλήρως εξοπλισμένο, στο οποίο φεύγοντας δεν πληρώνεις, αλλά σε πληρώνουν.

Το μοναδικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις δεν είναι πόσα θα σου κρατήσει η εφορία, αλλά να αναρρώσεις γρήγορα από μια κλασσική γρίπη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ, σκέφτηκαν έναν παράδοξο τρόπο για να καταφέρουν να αναπτύξουν ένα καθολικό αντιγριπικό εμβόλιο για πολλά στελέχη του ιού της γρίπης. Το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχουν είναι να βρουν εθελοντές, γι’ αυτό και προσφέρουν 3.500 ευρώ στον καθένα.

Δημιούργησαν λοιπόν το λεγόμενο «Ξενοδοχείο Γρίπη», στο οποίο οι εθελοντές θα χρειαστεί να μείνουν σε αυτό για δέκα μέρες, γνωρίζοντας φυσικά από πριν ότι θα εκτεθούν σε ιούς της γρίπης και πιθανότητα θα κολλήσουν. Στο διάστημα αυτό απαγορεύεται να επιστρέψουν σπίτια τους, εφόσον θα παρακολουθείται η υγεία τους και ο οργανισμός τους, εκτός βέβαια κι αν κάποιος δεν αρρωστήσει καθόλου οπότε μπορεί να φύγει νωρίτερα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλινική δοκιμή, αφού οι εθελοντές θα κάνουν είτε ένα κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο, είτε ένα εικονικό. Οι ερευνητές δηλαδή θέλουν να μελετήσουν πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά λειτουργούν τα εμβόλια και να πάρουν αυτές τις πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από το να έκαναν κανονική κλινική μελέτη.

Το «Ξενοδοχείο Γρίπη», που προηγούμενως ήταν κανονικό ξενοδοχείο, διαθέτει 24 δωμάτια πλήρως επιπλωμένα, με μπάνιο, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο κτλ. Υπάρχει επίσης ένα λόμπι για να κάνουν παρεούλα οι εθελοντές, όπως επίσης και γυμναστήριο.

Δεν έχουν γενικά να φοβούνται τίποτα, αφού όλο το 24ωρο θα βρίσκονται επί ποδός καμαριέρες – νοσοκόμες που θα τους περιποιούνται, σα να είναι η μανούλα τους εκεί.

Προς το παρόν λοιπόν οι ερευνητές  με επικεφαλής των δρα Ντάνιελ Χολτ, βρίσκονται στο άρχικο στάδιο του σχεδίου, στην αναζήτηση δηλαδή των εθελοντών. Το πρώτο πείραμα –με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ– θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Το ξενοδοχείο αυτό θα γίνει ευρέως γνωστό πάντως, καθώς θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και για άλλες νόσους.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET