ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φέρτε μας σύννεφο να πέσουμε | Δίκτυο αντιγραφών μέσω facebook, «έτρεχε» η ΔΑΠ!

Όσοι εξ’ ημών σπουδάζουμε ή έχουμε φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ξέρουμε πολύ καλά τη φάση με τις παρατάξεις. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν κανένας φοιτητής (πέρα από τα κομματικά φερέφωνα) δεν υποστηρίζει την ύπαρξή τους και θα υπέγραφε …χθες την κατάργησή τους! Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που διαβάζουμε για κρούσματα αντιγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ […]

Neopolis Team

30 Απριλίου, 2018

Όσοι εξ’ ημών σπουδάζουμε ή έχουμε φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ξέρουμε πολύ καλά τη φάση με τις παρατάξεις. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν κανένας φοιτητής (πέρα από τα κομματικά φερέφωνα) δεν υποστηρίζει την ύπαρξή τους και θα υπέγραφε …χθες την κατάργησή τους!

Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που διαβάζουμε για κρούσματα αντιγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στα πλαίσια της συμμετοχής των σπουδαστών σε κάποια από τις εν λόγω παρατάξεις, μόνο από τα σύννεφα δεν πέφτουμε. Αντιθέτως, σκεφτόμαστε και σιγοψιθυρίζουμε «άλλη μια μέρα στη σχολή…».

Τελευταίο σκηνικό που ήρθε στη δημοσιότητα από την Εφημερίδα των Συντακτών, αυτό της ΔΑΠ (ναι, ξανά!) στο ΟΠΑ, όπου τα μέλη της παράταξης μοιράζονταν θέματα κι απαντήσεις εξεταστικής, μέσω κρυφής συνομιλίας στο facebook. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα screenshots που ακολουθούν:

Σε περίπτωση τώρα, που αναρρωτιέστε πώς διέρρευσαν τα παραπάνω screenshots από τη στιγμή που οι σχετικές συνομιλίες διαγράφονταν κάθε φορά που τελείωνε η εξέταση του μαθήματος, η απάντηση είναι πολύ απλή: ΠΑΣΠ.

Ναι, τα έτερα εξυπνοπούλια των Ελληνικών Πανεπιστημίων, βρίσκονται πίσω από την δημοσίευση του θέματος και τη σχετική καταγγελία σε Πρύτανη, Υπουργείο Παιδείας κι Εφημερίδα των Συντακτών. Το αναλυτικό στόρι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το γατάκι που σώθηκε από τουρίστρια στις Σπέτσες έχει Insta και είναι το αγαπημένο μας προφίλ!

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET