ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Bishop Grosseteste University.

Η Σχολή Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Bishop Grosseteste University της Μεγάλης Βρετανίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υλοποιήθηκαν εργαστηριακά μαθήματα με θέμα τη σύγκριση των νομοθετικών πλαισίων, εκπαιδευτικών πρακτικών και πολιτικών για την ειδική αγωγή ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και εργαστήρι […]

Default avatar

Guest Author

13 Δεκεμβρίου, 2016

Η Σχολή Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Bishop Grosseteste University της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υλοποιήθηκαν εργαστηριακά μαθήματα με θέμα τη σύγκριση των νομοθετικών πλαισίων, εκπαιδευτικών πρακτικών και πολιτικών για την ειδική αγωγή ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και εργαστήρι εκπαιδευτικών εφαρμογών στις φυσικές επιστήμες για την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και με νοητική αναπηρία ήπιας μορφής. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και το Παιδικό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα παιχνίδια ζωντανεύουν”, το οποίο βασίστηκε στις δύο μόνιμες εκθέσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν οι φοιτητές διαμορφώθηκαν με βάση τις δυνατότητες των παιδιών με νοητική αναπηρία.

Το εκπαιδευτικό διήμερο ολοκληρώθηκε με τη διάλεξη της Dr. Julia Lindley-Baker, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο  Bishop Grosseteste University, με θέμα “Στελέχη στην εκπαίδευση και επαγγελματική εξουθένωση (burn out). Ο ρόλος των κινήτρων”. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων αντάλλαξαν απόψεις, συμμετείχαν από κοινού στις δράσεις και συνέκριναν και αξιολόγησαν παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει πλήρως ελληνόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Παιδαγωγικά και την Ειδική Αγωγή, καθώς και το μοναδικό ελληνόφωνο, αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή που παρέχεται στην Ελλάδα, MA Special Educational Needs, σε συνεργασία με το University of East London.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στην Πληροφορική Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Χημεία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Λατινικά Προσανατολισμού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET