ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το βίντεο που σε προκαλεί να το δεις χωρίς να χασμουρηθείς!

Χασμουρητό… Είναι κάτι που κάνει ο οργανισμός μας χωρίς να το θέλουμε και συνήθως είναι μεταδοτικό. Αν και οι περισσότεροι από εμάς νομίζουν ότι χασμουριόμαστε όταν νυστάζουμε ή όταν βαριόμαστε, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σύμφωνα με την επιστήμη, οι λόγοι που χασμουριόμαστε είναι εξής: 1) Χασμουριόμαστε για να εισάγουμε στον οργανισμό μας απότομα μεγάλη […]

Neopolis Team

30 Σεπτεμβρίου, 2015

Χασμουρητό… Είναι κάτι που κάνει ο οργανισμός μας χωρίς να το θέλουμε και συνήθως είναι μεταδοτικό. Αν και οι περισσότεροι από εμάς νομίζουν ότι χασμουριόμαστε όταν νυστάζουμε ή όταν βαριόμαστε, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με την επιστήμη, οι λόγοι που χασμουριόμαστε είναι εξής:

1) Χασμουριόμαστε για να εισάγουμε στον οργανισμό μας απότομα μεγάλη ποσότητα οξυγόνου, ώστε να αφαιρεθεί συσσωρευμένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η θεωρία εξηγεί τον λόγο που χασμουριόμαστε πιο εύκολα όταν είμαστε σε μικρό χώρο με πολύ κόσμο: υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυξημένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, που λαμβάνουμε συνεχώς και συσσωρεύεται μέσα μας.

2) Η θεωρία της βαρεμάρας: παρόλο που χασμουριόμαστε όταν είμαστε κουρασμένοι ή νυστάζουμε ή έχουμε βαρεθεί, παρατηρήθηκαν φαινόμενα που καταρρίπτουν το φαινόμενο αυτό. Όπως για παράδειγμα, μερικοί αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων, χασμουριούνται, λίγο πριν τελειώσουν το κομμάτι τους (που είναι σε ένταση, και δεν βαριούνται –τους βλέπει όλος ο κόσμος!)…

Αν και η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο που ανέφερα παραπάνω, το μόνο σίγουρο είναι ότι το χασμουρητό είναι μία ανεξήγητη συμπεριφορά του εγκεφάλου μας η οποία υποθέτω γίνεται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Το College Humor, παίρνοντας ερέθισμα από τις έρευνες που αναφέρουν ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό μας προκαλεί να παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντειο χωρίς να χασμουρηθούμε.

Εσείς τα καταφέρατε; Γιατί εγώ όχι και μάλιστα «κόλλησα» και όσους έχω δίπλα μου!

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET