fbpx

Δεν μπορείς να εξαφανίζεσαι και μετά να μου στέλνεις, λες και δεν τρέχει τίποτα!


Κάποιους ανθρώπους ευχόμαστε να μην τους είχαμε συναντήσει ποτέ και γι’ αυτό ευθύνονται οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους.

Γιατί; Σε όλες έχει τύχει να γνωρίσουμε κάποιον, να τον ερωτευτούμε, να ζήσουμε πράγματα μαζί και εν τέλει να εξαφανιστεί δίχως καμία εξήγηση.

Αλλά η ιστορία δεν ξεκινάει ακριβώς έτσι.

Στην αρχή, ούσα ελεύθερη, γνωρίζεις ένα αγόρι που πραγματικά σε ενδιαφέρει. Επικοινωνείτε συνεχώς, φλερτάρετε μέσω μηνυμάτων, μιλάτε στο τηλέφωνο μέχρι αργά τη νύχτα και εσύ πλάθεις μια ρομαντική εκδοχή στο μυαλό σου για εκείνον. Φυσικά, το «μεταξύ σας» δε μένει πλατωνικό. Βρίσκεστε συχνά, κυκλοφορείτε έξω σαν ζευγάρι, έχετε τα δικά σας inside jokes, ζείτε κοινές εμπειρίες και εύχεσαι βαθιά μέσα σου όλο αυτό να εξελιχθεί σιγά-σιγά σε κάτι πιο σοβαρό. Τότε, νιώθεις ευτυχισμένη και συνάμα δικαιωμένη για τις άσχημες εμπειρίες που είχες από προηγούμενες σχέσεις.

Και ξαφνικά μια μέρα, χωρίς καμιά εξήγηση, εξαφανίζεται.

Εκεί που σου έστελνε απανωτά μηνύματα, τώρα μπαινοβγαίνει στο messenger και δεν επιδιώκει να επικοινωνήσει μαζί σου. Αφήνει αδιάβαστα τα μηνύματά σου λες και δεν τα έστειλες ποτέ. Συμπεριφέρεται σαν μην υπάρχεις ή ακόμα χειρότερα, σαν να μην υπήρξες ποτέ. Αρχίζεις να υπεραναλύεις με τις φίλες σου την κατάσταση, κλαις, χτυπιέσαι, νιώθεις πως πάλι έκανες μια λάθος επιλογή, αλλά τελικά τα καταφέρνεις και το παίρνεις απόφαση: δε θα τον ξανασκεφτείς, δε θα του ξαναστείλεις και θα προχωρήσεις στη ζωή σου!

Έλα όμως που όταν αποφασίζεις πως αυτός ο άνθρωπος δεν άξιζε την παραμικρή προσοχή σου, εμφανίζεται ξανά, με ένα «Τι κάνεις;».

Σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα. Σαν να μη συμπεριφέρθηκε σαν μαλάκας. Σαν να μην πέρασες άσχημα όλο αυτό τον καιρό που σε αγνοούσε.

Αλήθεια, πώς μετά από αυτό αποφάσισες να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία; Πίστευες προφανώς πως όλο αυτό το κενό διάστημα θα το προσπεράσετε και θα συνεχίσετε από εκεί που το αφήσατε. Μέχρι που αυτός εξαφανίζεται για ακόμη μία φορά και εσύ βρίσκεσαι σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από πριν. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, απλώς επαναλαμβάνει τις χειρότερες συμπεριφορές του.

Αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς γίνεται κάποιος να είναι τόσο δειλός, που να μην έχει καν τα μούτρα να σου εξομολογηθεί από κοντά ότι αυτό που έχετε δεν τραβάει άλλο. Πώς μπορεί να κοροϊδεύει μια κοπέλα που ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη μαζί του; Και κυρίως, γιατί επέστρεψε πάλι;

Τι να πω; Μάλλον οι άντρες είναι απλά τόσο μπερδεμένοι με τα συναισθήματά τους και ταυτόχρονα τόσο εγωιστές για να το παραδεχτούν.

Δε θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με καβγάδες και δράματα, γιατί δεν έχουν ψυχικό σθένος. Ξέρουν καταβάθος πως η συμπεριφορά τους κι ο χαρακτήρας τους είναι λάθος, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν, γιατί είναι βολεμένοι. Παραδέχονται τα λάθη τους, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωποι μ’ αυτά, προσπαθούν να τα δικαιολογήσουν κι όχι να δουλέψουν πάνω σ’ αυτά.

Εσύ από την άλλη, εμβαθύνεις ίσως παραπάνω από ό,τι χρειάζεται στα πράγματα. Είναι που νοιάζεσαι για τους ανθρώπους, ακόμη κι αν τους γνωρίζεις ελάχιστα…

Μάθε όμως, ότι οι καταστάσεις είναι απλές, εσύ τις περιπλέκεις.

Αν ενδιαφέρεται, θα στο δείξει. Αν δεν ενδιαφέρεται, τότε πάλι οφείλει να στο κάνει ξεκάθαρο και να έρθει να στο εξομολογηθεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω. Να ασχοληθείς με τα κότσια που ΔΕΝ έχει; Σπατάλη χρόνου… Αν ήταν τίμιος τουλάχιστον, θα μπορούσες να σεβαστείς την απόφασή του, αλλά και τον ίδιο, και να μη χρειαστεί να τον βάλεις στην ίδια λίστα με τους υπόλοιπους. Ωστόσο δεν έχει νόημα να βγάζουμε υποθετικά σενάρια. Η πραγματικότητα είναι μία, κι αυτή είναι ότι προτίμησε απλώς να εξαφανιστεί.

Καλό θα ήταν λοιπόν, μετά από εμπειρίες σαν κι αυτή να παίρνεις κάποια μαθήματα. Το σίγουρο είναι πως όποιος φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του, θα παραμείνει ευθυνόφοβος για πάντα, γιατί προτιμά να τον κατευθύνουν οι ανασφάλειές του! 

Πάρτο απόφαση και μην ασχολείσαι με άτομα που μπαινοβγαίνουν στη ζωή σου. Είναι χαμένος χρόνος που θα μπορούσες να «σπαταλήσεις» κάπου αλλού, που να το αξίζουν περισσότερο. Σωστά άτομα, ειλικρινείς προσωπικότητες και χαρούμενες σχέσεις υπάρχουν. Αρκεί να βγάλεις από τη ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους και να ψάξεις να τα βρεις.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET