Δεν είμαι εγώ αναβλητικός, αυτό είναι διάβασμα!


Άλλο ένα εξάμηνο, άλλη μία εξεταστική, άλλη μία παράνοια. Μια κάποια κατάθλιψη μας έχει ψιλοπιάσει όλους να φανταστώ. Το μόνο που λέμε συνέχεια είναι ένα «Γιατίίίί». Ποιο είναι όμως το χειρότερο της υπόθεσης; Αυτές οι λίγες μέρες που καλείσαι να βγάλεις όλη την ύλη πριν δώσεις το μάθημα, στο οποίο ανάθεμα κι αν έχεις πατήσει τις μισές φορές. Πάντα ξεκινάς με ένα βιβλίο στο χέρι και καταλήγεις να κανονίζεις καφέ, να βλέπεις σειρά, να κάνεις ψώνια στο Internet, να βγαίνεις για ποτό. #kamia_elpida

Koίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση, δεν φταις εσύ για την κατάσταση. Δεν είσαι εσύ αναβλητικός/ή, αυτό είναι διάβασμα! Κι αφού έγινε αυτό ξεκάθαρο, πάμε να δούμε πώς κυλάνε οι μέρες σου που το αποδεικνύουν.

ΦΑΣΗ 1: Το πρωινό ξύπνημα που έγινε… μεσημεριανό

Θα σηκωθείς να διαβάσεις νωρίς είπες, να μη χάσεις τη μέρα είπες! Όταν πηγαίνεις όμως το ξυπνητήρι από αναβολή σε αναβολή, είναι τόσο εύκολο το 9.00 το πρωί να γίνει 2 το μεσημέρι! Και κάπου εκεί σκέφτεσαι ότι αφού ξύπνησες που ξύπνησες αργά, δε χουζουρεύεις λίγο ακόμα; Άλλωστε, ποιος μπόρεσε να αντισταθεί σε μερικά λεπτά παραπάνω με το κρεβάτι του;

ΦΑΣΗ 2: Νυστικό αρκούδι δε διαβάζει

Όταν σηκώνεσαι τέτοια ώρα από το κρεβάτι, το δίλημμα είναι μεγάλο. Να φας πρωινό και μεσημεριάνο σε ένα ή πρωινό και μετά από λίγο μεσημεριανό; Βέβαια, επειδή με άδειο στομάχι, δε θα έχεις την ίδια όρεξη και συγκέντρωση για να διαβάσεις, επιλέγεις το δεύτερο. Οπότε τσιμπάς κάτι για πρωινό και μετά κάθεσαι στο τραπέζι για το κυρίως γεύμα. Ε να μην περιμένεις να χωνέψεις κιόλας; Μια υπνηλία τη νιώθεις με τόσο φαΐ!

ΦΑΣΗ 3: Ας κάνω την αρχή με το να κάτσω στο γραφείο μου

Xουζούρεψες, έφαγες, ξανά-έφαγες, έκανες τις βόλτες σου γύρω γύρω στο σπίτι, ε καταλαβαίνεις ότι κάπου εκεί ήρθε η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσεις. Βαθιά ανάσα και κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου. Ανοίγεις λάπτοπ, βγάζεις βιβλία, τετράδια, στυλό, υπογραμμιστικά, Post-It… τα τοποθετείς όμορφα και οργανωμένα πάνω στο γραφείο και απλά τα χαζεύεις για λίγο. Χωρίς λόγο!

ΦΑΣΗ 4: But first, let me take a picture

Τα έφτιαξες τόσο ωραία για να τα βλέπεις μόνο εσύ; Οφείλεις να ανεβάσεις μία φωτογραφία, έστω ένα στόρι, να δουν και οι άλλοι ότι «σκίζεσαι» στο διάβασμα και ότι είσαι ένας φοιτητής/μία φοιτήτρια υπόδειγμα, αφού έχεις και όλα τα συμπράγκαλα που χρειάζονται. Ή άλλη επιλογή βέβαια είναι να βγάλεις μια selfie να δείξεις τα κουρασμένα και με μαύρους κύκλους μάτια σου από τα ξενύχτια το διάβασμα!

ΦAΣΗ 5: Κάπου ώπα, με άστρωτο κρεβάτι εγώ ΔΕΝ διαβάζω

Ναι τώρα σ’ έπιασε η προκοπή. Όλα τα άρθρα με συμβουλές για πιο αποδοτικό διάβασμα λένε πως πρέπει να βρίσκεσαι σ’ έναν χώρο που είναι καθαρός και σ’ εμπνέει. Έχεις να κάνεις με ολόκληρο Φενγκ Σούι. Δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά. Αν δεν είναι στρωμένο και περιποιημένο το κρεβάτι, δε θα έχεις θετική αύρα, επομένως όλη η προσπάθεια που ΘΑ κάνεις, θα πάει στράφι…

ΦΑΣΗ 6: Κάπου εδώ την είχα την ύλη

Γίνεται να διαβάσεις χωρίς να ρίξεις μια ματιά στην ύλη (για 15η φορά); Πώς θα βγάλεις ένα σωστό πρόγραμμα; Πού πας χωρίς πλάνο; Μμμ, ναι, μάλιστα! Έχεις τα κεφάλαια 1, 2, 3 […] 19, 20! Με λίγα λόγια, όλα. Κανένας πανικός! Με τους υπολογισμούς που έχεις κάνει ανά μία ώρα πρέπει να βγάζεις 4 κεφάλαια, ευκολάκι εφόσον τα πιο πολλά τα θυμάσαι από την παράδοση, άρα μέχρι το βράδυ θα έχεις τελειώσει. Αστέρι είσαι!

ΦΑΣΗ 7: Διαβάζει κανείς άλλος ή μόνο εγώ δεν θα γράψω;

Υπάρχουν κι άλλοι διαβαστεροί σαν εσένα ή είσαι μόνος σ’ αυτό το μαρτύριο; Να πάρεις λίγο κουράγιο, βρε αδερφέ. Τι καλύτερο από το να κάνεις ένα τσεκάρισμα σε facebook και instagram να δεις τι παίζει. Καργιολάκια αν έχετε βγει για καφέ, block και delete όλο δικό σας! Ωπ, το κομενάκι που σ’ αρέσει είναι online. Μήπως είναι ώρα να του πιάσεις κουβέντα; Κι αυτά τα βιντεάκια με τα ζωάκια, πολύ σου φτιάχνουν τη διάθεση!

ΦΑΣΗ 8: ΒΟΗΘΕΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-ΔΕΝ-ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ-ΤΙΠΟΤΑ

Μα πότε τα κάνατε ΟΛΑ αυτά; Εσύ πού ήσουν; Σε 2-3 … 7-8-9 μαθήματα έλειψες και παρέδωσε τόσα κεφάλαια; Και αυτοί που σου έδωσαν σημειώσεις πού είδαν ότι είναι εύκολα; Και κοίτας να δεις που από αυτά θα βάλει στην εξεταστική… Μάντεψε ποιος θα ξενυχτήσει πάλι σήμερα; Εσύ!

ΦΑΣΗ 9: Δώδεκα, η ελπίδα μου κρεμάστηκε

Έχουν φτάσει πλέον μεσάνυχτα. Έχεις βγάλει περίπου μισό κεφάλαιο, αλλά νιώθεις τόσο κουρασμένος. Όσο και να θέλεις να το παλέψεις, βαθιά μέσα σου ξέρεις πως τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν και οι ελπίδες σου σιγά σιγά σε αφήνουν. Παρόλα αυτά δεν το βάζεις κάτω, θα κλάψεις λίγο και θα συνεχίσεις. Θα το πας σερί κι όσο αντέξεις! Αφού φτιάξεις πρώτα έναν καφέ…

ΦΑΣΗ 10: Το υπόσχομαι, αύριο θα ξυπνήσω νωρίς για να διαβάσω περισσότερο

Εντάξει έχει πάει ήδη πολύ αργά και προφανώς δεν έχεις καθαρό μυαλό. Νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν. Καλύτερα να κοιμηθείς και να σηκωθείς αύριο νωρίς, ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, χωρίς να πατήσεις αναβολή! Αλήθεια θα το κάνεις. Πρέπει να το κάνεις. Αλλιώς, δε θα περάσεις!

Προφανώς και η επόμενη μέρα κάπως έτσι θα κυλήσει μέχρι να φτάσεις μια μέρα πριν δώσεις το μάθημα και θα προσπαθήσεις να βγάλεις σε 24 ώρες (χαχαχ) όλη την ύλη (χαχαχαχα). Να μου πεις κι εμένα τον τρόπο, ε;!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET