ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Ρατσιστής δε γεννιέσαι, γίνεσαι γιατί το επιλέγεις!

Μπορεί σήμερα να είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, δεν είναι ωστόσο, ό,τι καλύτερο να σκεφτόμαστε μονάχα τώρα τα ρατσιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονται καθημερινά στον κοινωνικό ιστό και μας κάνουν να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε …«άνθρωποι». Ο ρατσισμός έχει πολλές εκφάνσεις και σίγουρα στην Ελλάδα τις έχουμε χορτάσει με το κουτάλι. Οι κύριες μορφές του αρνητικού αυτού φαινομένου, […]

Default avatar

Guest Author

21 Μαρτίου, 2017

Μπορεί σήμερα να είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, δεν είναι ωστόσο, ό,τι καλύτερο να σκεφτόμαστε μονάχα τώρα τα ρατσιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονται καθημερινά στον κοινωνικό ιστό και μας κάνουν να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε …«άνθρωποι».

Ο ρατσισμός έχει πολλές εκφάνσεις και σίγουρα στην Ελλάδα τις έχουμε χορτάσει με το κουτάλι. Οι κύριες μορφές του αρνητικού αυτού φαινομένου, έχουν να κάνουν με την καταγωγή και κατ’επέκταση το χρώμα του δέρματος ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος που αυτή καθορίζει. Αν ζεις στην Ευρώπη για παράδειγμα, δυσκολεύεσαι να δεις κάποιον έγχρωμο και να μην τον κοιτάξεις έστω και με λίγη περιέργεια, λες και πρόκειται για έκθεμα σε ζωολογικό κήπο…

Η αλήθεια είναι, πως περάσαμε κι από τη φάση της «ψευτοκάλυψης» των ρατσιστικών μας τάσεων, με τις γυναίκες Ευρωπαίες να θέλουν τους έγχρωμους και να επιδιώκουν και αυτές ένα πιο έντονο μαύρισμα το καλοκαίρι με σκοπό να γίνουν πιο σέξυ και πιο θελκτικές. Αυτό παρόλα αυτά σταματούσε μέχρι εκεί που τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά. Αν έλεγες σε κάποια Ευρωπαία παντρέψου έναν Αφρικανό όσο και να τον ήθελε ή να τον αγαπούσε, δεν θα το έκανε γιατί θα φοβόταν τα σχόλια και τις κακοήθιες των γύρω της.

Ο φόβος λοιπόν είναι και αυτός που προκάλεσε τις ρατσιστικές αντιδράσεις εναντίον των ομοφιλοφύλων ή των τρανς καθώς η κοινωνία φοβάται να δεχτεί ότι υπάρχουν και συμβιώνουν δίπλα σε εμάς που αυτοκαλούμαστε «φυσιολογικοί».

Πόσο φυσιολογικό ή ανθρώπινο είναι λοιπόν να κρυβόμαστε από τους ίδιους μας τους ευατούς, να φοβόμαστε να πούμε την πραγματική μας γνώμη για κοινωνικά ζήτημα που μας αφορούν ή να ανιδρούμε υπερβολικά μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί σε μία κοινωνία που χολαίνει;

Ας αναλογιστούμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν εμάς, έχουν τις ίδιες δυνατότητες και μπορούν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους. Μην τους αποκλείουμε από τον ψεύτικο κόσμο μας γιατί αυτοί είναι η μόνη διέξοδος στην αλήθεια και στο θάρρος.

Δεν φοβούνται να πουν ποιοι είναι, δεν κρύβουν τα πρόσωπα τους, δεν τους νοιάζει αν για σένα η καταγωγή τους είναι ντροπή γιατί για αυτούς είναι υπερηφάνεια. Και αν θέλουν τελικά, να έχουν την ίδια υπηκοότητα με σένα, δεν το κάνουν γιατί σε ζηλεύουν απλά γιατί νιώθουν όπως εσύ, την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο για να υπερασπιστούν την πατρίδα που ζουν τόσα χρόνια ή να την εκπροσωπήσουν όπου και αν χρειάζεται.

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET