ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είναι οριστικό | Δεν αυξάνονται τα δίδακτρα των Ευρωπαίων φοιτητών, μετά το Brexit!

Με ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση εγγυάται στους Ευρωπαίους φοιτητές που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για σπουδές στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, πως δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα δίδακτρα τους μετά την επίσημη έξοδο τής από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2019. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση γίνεται […]

Neopolis Team

3 Ιουλίου, 2018

Με ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση εγγυάται στους Ευρωπαίους φοιτητές που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για σπουδές στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, πως δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα δίδακτρα τους μετά την επίσημη έξοδο τής από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2019.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση γίνεται σαφές πως δεν θα υπάρχει διαχωρισμός στα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές, όπως επίσης πως θα μπορούν να λάβουν τα φοιτητικά δάνεια που δικαιούνται και οι Βρετανοί φοιτητές.

Ο Damian Hinds, εκπαιδευτικός γραμματέας, διευκρίνυσε με τη σειρά του πως: «Οι φοιτητές από την ΕΕ συνεισφέρουν σημαντικά στον πανεπιστημιακό κλάδο και ως εκ τούτου είναι απόδειξη της αξιοπιστίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος ότι τόσοι πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό επιλέγουν να έλθουν και να σπουδάσουν εδώ. Σήμερα παρέχουμε σαφήνεια και σιγουριά για τα δίδακτρά τους για όσο διαρκούν οι σπουδές τους».

Ο Hinds ανακοίνωσε επίσης ότι το μέγιστο ύψος των διδάκτρων θα παγώσει και για την ακαδημαϊκή περίοδο 2019-2020 στις 9.250 λίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το μακροπρόθεσμο καθεστώς των φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα όπως σημειώνει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία μετά από το κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε πέρυσι και ανέφερε μεταξύ άλλως πως οι Ευρωπαίοι που θέλουν να σπουδάσουν στη Βρετανία, θα υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς ελέγχους με τους φοιτητές εκτός τηε Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές είναι περίπου 80.000 από τους 1.6 εκατομμύρια προπτυχιακούς φοιτητές σε Πανεπιστήμια. Από αυτούς οι 65.000 σπουδάζουν στην Αγγλία και περίπου οι 50.000 είναι μεταπτυχιακοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας φοιτούσαν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες φοιτητές.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET