ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπουργείο Παιδείας | Δελτίο Τύπου σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών

Μετεγγραφές και Hλεκτρονική εφαρμογή μετεγγραφών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δέχεται κατά το διάστημα 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015 τις αιτήσεις μετεγγραφών των φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, αφού στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή προς αυτόν το σκοπό. Η μοριοδότηση […]

Neopolis Team

6 Νοεμβρίου, 2015

Μετεγγραφές και Hλεκτρονική εφαρμογή μετεγγραφών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δέχεται κατά το διάστημα 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015 τις αιτήσεις μετεγγραφών των φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, αφού στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή προς αυτόν το σκοπό.

Η μοριοδότηση της αίτησης χορήγησης μετεγγραφής γίνεται με συνδυασμό εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων (ορφάνια, μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, συγγενικά μέλη με αναπηρία ή παθήσεις), ενώ λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός της ύπαρξης μελών της οικογένειας που ήδη σπουδάζουν σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο διαμονής των γονέων.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τους φοιτητές με σωματική, διανοητική ή ψυχική αναπηρία καθώς και τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, καθώς και όσους έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών, ως προς τους οποίους το δικαίωμα μετεγγραφής δεν υπόκειται σε κανέναν ποσοτικό περιορισμό. Με μέριμνα για την τήρηση της συνταγματικά προβλεπόμενης προστασίας ατόμων με αναπηρία και εξασφάλισης της αυτονομίας και συμμετοχής τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία περιλαμβάνονται στους δικαιούχους μετεγγραφής φοιτητές και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

Με ιδιαίτερη πρόβλεψη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκινά από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη λειτουργία της και η Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών, η οποία στελεχώνεται από εκπροσώπους συναρμόδιων Υπουργείων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, με αντικείμενο την εξέταση περιπτώσεων όπου συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένες εξαιρετικές περιπτώσεις για χορήγηση μετεγγραφής ή κατά τις οποίες ο λόγος που δικαιολογεί τη μετεγγραφή προέκυψε μετά το πέρας των ανωτέρω προθεσμιών.

Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα των φοιτητών για αίτηση χορήγησης μετεγγραφής δεν περιορίζεται πλέον στο πρώτο έτος φοίτησης.

Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά το ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει δημιουργήσει -και αξιοποιεί και στη σχετική εφαρμογή- τη δική του βάση δεδομένων με στοιχεία όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με το «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο»/GUNET, με στόχο την άμεση on line καταχώριση και επεξεργασία των δεδομένων που αφορούν όλους τους κύκλους σπουδών των ΑΕΙ και τους φοιτητές, με την προοπτική να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ υπηρεσιών και να διευκολυνθούν, τελικά, οι φοιτητές μέσω της απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών και της αδιαμεσολάβητης διακίνησης εγγράφων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET