ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Τσέκαρε τις 10 χώρες που προσφέρουν τη δυνατότητα για δωρεάν μεταπτυχιακό!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δίδακτρα για ένα μεταπτυχιακό κοστίζουν ακριβά. Πολλοί απόφοιτοι πτυχίου δεν επιλέγουν να συνεχίσουν σε μετέπειτα γνώσεις, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν σημαντική έρευνα προκειμένου να αποφασίσουν ποιο μεταπτυχιακό θα ακολουθήσουν. Αν λοιπόν είσαι σε αυτή τη φάση και το μπάτζετ σου σε περιορίζει σημαντικά, τότε αυτό που έχεις να κάνεις […]

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2018

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δίδακτρα για ένα μεταπτυχιακό κοστίζουν ακριβά. Πολλοί απόφοιτοι πτυχίου δεν επιλέγουν να συνεχίσουν σε μετέπειτα γνώσεις, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν σημαντική έρευνα προκειμένου να αποφασίσουν ποιο μεταπτυχιακό θα ακολουθήσουν.

Αν λοιπόν είσαι σε αυτή τη φάση και το μπάτζετ σου σε περιορίζει σημαντικά, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις τις παρακάτω χώρες που προσφέρουν δωρεάν ή χαμηλού κόστους μεταπτυχιακά.

Αναλυτικά:

Η Γαλλία

Φημίζεται για τα προσιτά σε κόστος μεταπτυχιακά, αφού στη Γαλλία τα Πανεπιστήμια ζητούν μόλις 180 ευρώ το χρόνο. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί, είναι τι μπάτζετ διαθέτεις για να μείνεις στη πόλη.

Η Νορβηγία

Τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν σε όλα τα Πανεπιστήμια, υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Πρέπει να ξέρεις να μιλάς νορβηγικά, διαφορετικά σκούρα τα πράγματα.

Η Δανία

Τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν σε όλους τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πολλά μαθήματα πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα. Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστείς κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στα δανέζικα.

Η Σουηδία

Και εδώ συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με τη Δανία. Δηλαδή τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών είναι δωρεάν, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα ένα πιστοποιητικό που να αναφέρει τις γνώσεις σου στα σουηδικά.

Η Φινλανδία

Είναι γνωστό πως η Φινλανδία διαθέτει ένα απ’τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα, ενώ και τα δίδακτρα είναι δωρεάν. Όμως, μάντεψε, και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρεις να μιλάς τη γλώσσα.

Η Αυστρία

Οι φοιτητές που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ίσα δικαιώματα με τους φοιτητές της Αυστρίας. Μπορούν δηλαδή να σπουδάσουν τα δύο πρώτα εξάμηνα με χαμηλό κόστος και το πιο σημαντικό, τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Τσέχικη Δημοκρατία

Αν γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα, τότε όποιας εθνικότητας και να είσαι έχεις το δικαίωμα να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό. Αν πάλι όχι, τότε τα μαθήματα που γίνονται στα αγγλικά έχουν κόστος στα δίδακτρα, 4000 ευρώ.

Η Ιταλία

Η γειτονική χώρα μπορεί να μην έχει δωρεάν μεταπτυχιακά, είναι όμως αρκετά οικονομική στα δίδακτρα αν σκεφτεί κανείς πως φτάνουν το μάξιμουμ τα 1000 ευρώ τον χρόνο. Το κόστος ξεκινά απ΄τα 870 ευρώ περίπου.

Η Ισπανία

Η εκπαίδευση στην Ισπανία είναι δωρεάν τόσο για τους πολίτες με ισπανική υπηκοότητα, όσο κα για τους υπόλοιπους ευρωπαίους φοιτητές. Το κακό είναι πως τα μαθήματα στα αγγλικά είναι περιορισμένα, επομένως αν σε ενδιαφέρει πρέπει να το ψάξεις καλά.

Η Αργεντινή

Τα δίδακτρα είναι χαμηλού κόστους, όμως πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα μιας και τα μαθήματα δεν γίνονται στα αγγλικά.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΕΙ: 1 στους 5 φοιτητές παίρνει πτυχίο στην ώρα του με τους μισούς να μην αποφοιτούν καν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET