ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δείτε ποιο είναι το ΤΕΙ που δεν θα δεχτεί φοιτητές από μετεγγραφές!

To TΕΙ Αθήνας ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως δεν θα δεχτεί κανένα φοιτητή που κατάφερε να εισέλθει στα τμήματα του μέσω μετεγγραφής. Συγκεκριμένα, 5 τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας (Μηχανικών Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων/κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Τροφίμων), με ξεχωριστές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών, δηλαδή πέρα […]

Default avatar

Guest Author

31 Ιανουαρίου, 2017

To TΕΙ Αθήνας ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως δεν θα δεχτεί κανένα φοιτητή που κατάφερε να εισέλθει στα τμήματα του μέσω μετεγγραφής.

Συγκεκριμένα, 5 τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας (Μηχανικών Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων/κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Τροφίμων), με ξεχωριστές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών, δηλαδή πέρα από το 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά τμήμα όπως ορίζει ο νόμος.

Τα εν λόγω τμήματα έθεσαν το ζήτημα στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, όπου ύστερα από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να γίνει από το Ιδρυμα και τα Τμήματά του η σχετική δικαστική προσφυγή κατά του πίνακα των μετεγγραφόμενων κατόπιν ένστασης.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος, στόχος της απόφασης αυτής είναι:

Η αποσόβηση του κινδύνου διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας και απομείωσης του επιπέδου ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των Τμημάτων.

Η διασφάλιση της υφιστάμενης διαδικασίας αξιοκρατικής εισαγωγής φοιτητών στα ΑΕΙ με βάση τις εκπαιδευτικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Επισημαίνεται ότι η μείωση των ανθρώπινων πόρων και οι διαθέσιμες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός δεν επαρκούν για ποιοτική εκπαίδευση υπέρμετρα μεγάλου αριθμού φοιτητών, ενώ το ίδρυμα οικονομικά στραγγαλίζεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ωρών Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, προκειμένου να καλύψει θεωρητικά και εργαστηριακά τμήματα με δυσανάλογο περιορισμό των οικονομικών πόρων εκ μέρους του υπουργείου», υποστηρίζει το ΤΕΙ Αθήνας.

Ωστόσο η διοίκηση του ιδρύματος, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν επίπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία (δημιουργία «λιμναζόντων» φοιτητών κ.λπ.), αντιλαμβάνεται την κοινωνική πραγματικότητα και ζητά άμεσα από τον υπουργό Παιδείας συνάντηση για τη διευθέτηση του θέματος.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν αναφερθεί αντίστοιχα προβλήματα από κεντρικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία και δέχονται κάθε χρόνο παραδοσιακά τον μεγαλύτερο αριθμό μετεγγραφών.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν από το υπουργείο Παιδείας και οι κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές, δηλαδή για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός που εγκρίθηκε δεν είναι μεγάλος, και σε καμία περίπτωση δεν θα διαταράξει τη λειτουργία των ιδρυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET