ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μπορεί να λέμε ότι δε μας αρέσει ο Αγ. Βαλεντίνος, αλλά ένα δωράκι κατά βάθος το περιμένουμε!

Είναι πολύ κολακευτικό να ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου σε είχε στο μυαλό του αυτή την ημέρα και στο έδειξε με κατιτίς.

Η μέρα των ερωτευμένων είναι σχεδόν εδώ. Τι; Δε στο έχουν κάνει ξεκάθαρο οι κατακόκκινες βιτρίνες διακοσμημένες με κάθε λογής καρδιά τριγύρω σου;

Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις κόκκινα μπαλόνια, λουλούδια, αρκουδάκια, σοκολάτες σε κάθε ράφι των σουπερμάρκετ και σε κάθε ξεχασμένο περίπτερο. Για να μην αναφερθώ στα TikTok όπου νεαρά (πολύ νεαρά) ζεύγη ποζάρουν μπροστά από κάτι αμάξια, κοιτούν στούκα στην κάμερα ανταλλάσσοντας δώρα υπερπαραγωγή υπό τους ήχους του 14 Φλεβάρη του Νίνο – those who get it, get it!

Εσύ όμως σκέφτεσαι πως έχεις ξεμπερδέψει από αυτή τη γιορτή, γιατί η σχέση σου έκανε ξεκάθαρο πως δεν τη πολυγουστάρει. Τη θεωρεί δήθεν και ένα εμπορικό κόλπο για να ξοδευτεί ο κόσμος. Μη βιάζεσαι, δε γλίτωσες τόσο εύκολα!

Παρά το statement που σου έκανε, υπάρχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ που παρέλειψε να αναφέρει. Ναι μεν ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με το πόσο δυνατός είναι ένας έρωτας ή όχι, αλλά ένα μικρό δωράκι, ένα σοκολατάκι, ένα λουλούδι, πάντα θα εκτιμηθεί.

Και θα σου εξηγήσω ακριβώς γιατί.

Όταν κάποιος δηλώνει αδιάφορος για τη συγκεκριμένη μέρα, εννοεί πως δεν του αρέσει η υπερβολή της. Αυτή η δηθενιά που τη συνοδεύει. Ντε και καλά πρέπει να αποδείξεις την αγάπη σου με μπαλόνια, κεριά, στρωμένα ροδοπέταλα, ακριβό δείπνο και το πιο σιχαμερό… γλυκανάλατα stories. Καταλαβαίνεις πως εάν δεν τον έχεις συνηθίσει τον άλλον σε τέτοια, θα του φανεί ψεύτικο. Το θέμα είναι να το κάνεις δικό σου!

Από την άλλη, είναι πολλοί εκείνοι που θα πουν ότι δεν τους αρέσει ο Αγ. Βαλεντίνος απλά και μόνο για να μη σε βάλουν σε έξοδα ή για να μη σε πιέσουν να γιορτάσεις κάτι που δεν το νιώθεις. Δε θέλουν να ανταλλάξετε δώρα γιατί πρέπει. Θέλουν να το κάνετε γιατί το επιθυμείτε!

Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί δε γουστάρουν τη συγκεκριμένη γιορτή: γιατί δημιουργεί την εντύπωση πως μόνο εκείνη την ημέρα πρέπει να τους το δείχνεις. Μάντεψε! Όχι. ΚΑΙ εκείνη την ημέρα πρέπει να το δείξεις. Δε χρειάζεται υπερβολές, αρκούν μικρές προσωπικές κινήσεις!

Ακούγεται κλισέ, αλλά ειλικρινά η κίνηση είναι αυτή που μετράει. Να κάνεις τον άλλον να πει «Α κοίτα, ήμουν αυτό το άτομο που σκέφτηκε σήμερα». Και πίστεψέ με, τα «Έλα ρε ‘συ δεν έπρεπε» θα μετατραπούν σε ένα βλέμμα λατρείας προς το τριαντάφυλλο που πήρες, ακόμα και όταν αυτό θα έχει πια ξεραθεί.

Φυσικά, ο #1 κανόνας για να πετύχει αυτό είναι να κάνεις διάφορες τέτοιες κινήσεις όλο το χρόνο και όχι μόνο τον Άγιο Βαλεντίνο ή σε γιορτές και γενέθλια. Να τ@ καταρρίψεις την άποψη πως πρόκειται για δηθενιά.

Και συνοψίζουμε: Το ότι κάποιος θεωρεί ψεύτικη και υπερβολική τη γιορτή, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένα μικρό δώρο δε θα το εκτιμήσει. Ανεξαρτήτως φύλου. Είναι πολύ κολακευτικό να ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου σε είχε στο μυαλό του αυτή την ημέρα και στο έδειξε με κατιτίς. Προφανώς και δε θα στο φέρει καπέλο. Θα εκτιμήσει τη μικρή σου κίνηση, πόσο μάλλον αν αυτή έχει γίνει από καρδιάς! Η αγαπημένη του σοκολάτα ή μία κάρτα γραμμένη με ειλικρινή λόγια αγάπης δε θα σε κουράσουν πολύ και σίγουρα θα κάνουν χαρούμεν@ τ@ άλλ@.

Στην τελική, και τα Χριστούγεννα δεν τα γουστάρει πολύς κόσμος, αλλά ένα μελομακάρονο το παίρνουν!

Άντε και χρόνια πολλά βρε!

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET