fbpx

Αν θες σειρά που θα σε κάψει, αλλά θα γουστάρεις, το Dark του Netflix είναι αυτή που ψάχνεις!


Στη sci-fi γερμανική σειρά «Dark» τα εγκεφαλικά σου κύτταρα θα πάνε περίπατο!

Αν υπάρχει μία σειρά που μπορεί να σε καθηλώσει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, τότε αυτή δεν είναι άλλη από το καλοσκηνοθετημένο και άριστα δομημένο θρίλερ, Dark.

Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα παζλ υπάρξεων, αφού καλείσαι να ενώσεις τα μικρά κομμάτια από τις ζωές των πρωταγωνιστών, τόσο του παρελθόντος, όσο και του μέλλοντος. Το ερώτημα που γεννιέται, είναι κατά πόσο θα το καταφέρεις…

Κι αυτό γιατί στο γερμανόφωνο Dark τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις ξετυλίξει το κουβάρι κι έχεις βρει τα πρόσωπα κλειδιά, έρχονται οι δημιουργοί, Baran bo Odar και Jantje Friese, και σε επαναφέρουν με συνοπτικές διαδικασίες στο σημείο μηδέν. Ακόμα κι αν παρακολουθείς με απόλυτη προσοχή και προσήλωση, δεν είσαι σε θέση να λύσεις κανένα από τα μυστήρια, μέχρι το τέλος.

Γι’ αυτό και η γερμανική σειρά που ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν της, σε «προκαλεί» να κάνεις το τίμιο binge watching και να δεις δέκα επεισόδια της μίας ώρας, σε μία μέρα. Ναι, γίνεται!

Η πλοκή της ιστορίας διαδραματίζεται στη γερμανική κωμόπολη, Winden. Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά, που απλώνονται σαν ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου πάνω απ’ τους κατοίκους της. Στο σκοτεινό Winden η καταρρακτώδης βροχή είναι μόνιμο φαινόμενο, δημιουργώντας έτσι ένα creepy σκηνικό, με το αχανές της δάσος να είναι το Α και το Ω των γεγονότων.

Όλα ξεκινούν με την εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών, που αμέσως πυροδοτούν μια σειρά από εξελίξεις.

Το σημαντικό όμως, δεν είναι το πώς εξαφανίστηκαν, αλλά το πότε. Εκεί κρύβεται όλο το μυστήριο. Η έννοια του χρόνου εξελίσσεται σε έναν λαβύρινθο που σε «τυλίγει». Λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο Dark, η θεωρία της σχετικότητας όπως την διατύπωσε ο Einstein, παίρνει κυριολεκτικά σάρκα και οστά.

Η διάκριση ανάμεσα σε παρελθόν, παρόν και μέλλον, είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση.

– Άλμπερτ Αϊνστάιν

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση. Μια μαύρη τρύπα που σε εξαφανίζει. Κάπου πρέπει να σε οδηγεί όμως, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά την πλοκή της σειράς κι εν έτη 2019, οι κάτοικοι του Winden βιώνουν μια άκρως συνηθισμένη και τακτοποιημένη ζωή. Με τα μυστικά τους μεν, τακτοποιημένη δε. Όλα αυτά όμως, μέχρι να έρθει η πρώτη εξαφάνιση και μετά η δεύτερη, αλλά και 33 χρόνια αφότου συνέβη η πρώτη-πρώτη, ανεξήγητη εξαφάνιση παιδιού.

Κάπως έτσι, προκύπτει η σύνδεση με το 1986.

Μια χρονιά κάθε άλλο παρά τυχαία, καθώς τότε συνέβη το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ. Εξού και τα νεκρά πουλιά που πέφτουν απ’ τον ουρανό ή τα πρόβατα που πεθαίνουν ανεξήγητα ή οι διακοπές ρεύματος που λαμβάνουν χώρα στο δικό μας «παρόν». Το «κάψιμο» του εγκεφάλου ωστόσο, έρχεται όταν το ταξίδι στο χωροχρόνο συνεχίζεται και σταματά στο 1953.

Με το χέρι στην καρδιά, το Dark όσο καμένο κι αν ακούγεται, άλλο τόσο απολαυστικό είναι. Ανήκει στην κατηγορία των σειρών που σε κολλάνε άσχημα και σε κάνουν να δοξάζεις το γεγονός πως έχεις Netflix.

Τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει και καταπώς φαίνεται οι εξελίξεις και τα ανεξήγητα συμβάντα θα είναι καταιγιστικά.

Το μόνο που περιμένουμε τώρα, είναι η ημερομηνία που θα επιστρέψει στο Netflix αυτή η σειράρα.

ΥΓ1: Τα γερμανικά παλεύονται, αλήθεια.

ΥΓ2: Δεν έκανα spoilers, για να τη δεις με το ενδιαφέρον που της αρμόζει.

ΥΓ3: Είναι σειρά #mustsee.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET