ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

H ΔΑΠ Νομικής Αθηνών εναντιώνεται στην Κεραμέως για το νομοσχέδιο και τις φοιτητικές εκλογές!

Το ζήσαμε κι αυτό.

Neopolis Team

8 Ιουλίου, 2022

Η επίθεση της ΔΑΠ στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι κάτι που διαβάζεις κάθε μέρα. Ζήσαμε όμως να το δούμε κι αυτό, με τη Νίκη Κεραμέως να δέχεται πύρα από τη ΔΑΠ της Νομικής Αθηνών εξαιτίας του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει βάλει στο στόχαστρο και τις παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, η νέα διαδικασία προβλέπει εκλογές για ανάδειξη οργάνων της Σχολής από κοινό ψηφοδέλτιο, πράγμα που ξεχείλισε το ποτήρι για την εν λόγω παράταξη και την έκανε να ξεσπάσει κατά της κυβέρνησης. Ένα άγριο ξέσπασμα, αφού η ανακοίνωσή της καταλήγει λέγοντας:

Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την «εξουσία». Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία.

Ταυτόχρονα όμως, τα ρίχνει και στην υπόλοιπη ΔΑΠ, την οποία κατηγορεί ότι «πούλησε την ψυχή της για μια θέση στο υπουργείο». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημείο της ανακοίνωσης:

«Η κάποτε δυναμικότερη πολιτική νεολαία είναι πλέον ανύπαρκτη, διαλυμένη από την προηγούμενη ηγεσία της στα εξ ων συνετέθη. Υποστήκαμε στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές τη μεγαλύτερη πτώση σε ποσοστά στην ιστορία μας πανελλαδικά και δεν εκφέρουμε τον παραμικρό πολιτικό λόγο για το οτιδήποτε. Όχι κοινό, αλλά καθόλου ψηφοδέλτιο να είχε εξαγγείλει η υπουργός, τα όργανα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και τα φαντάσματα οργανώσεις – σφραγίδες θα συναινούσαν και θα χειροκροτούσαν με τον ίδιο τρόπο».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET