Είναι viral

Όλοι φτιάχνουν Dalgona Coffee, ας τους πει κάποιος ότι είναι το δικό μας φραπόγαλο!

Το επίσημο ρόφημα της καραντίνας, βγαλμένο από τα ελληνικά 80s. Πόσο μπροστά ήμασταν;

Δήμητρα Πραντάλου

21 Απριλίου, 2020

Τώρα που ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα, μια κατάσταση πρωτόγνωρη για κάθε γενιά, κι υπάρχει μπόλικος χρόνος για σκέψη για το πώς να αξιοποιήσουμε τις μέρες εγκλεισμού και να περάσει όλο αυτό όσο πιο ανώδυνα και διασκεδαστικά γίνεται, η φαντασία προφανώς έχει πάει σε άλλα επίπεδα. Challenges και trends έχουν κατακλύσει τα social media και δεχόμαστε πυρά από παντού.

Στην αρχή είχαμε το challenge του κωλόχαρτου, όπου, αφού όλοι έτρεξαν να αγοράσουν ντάνες τα πακέτα λες και θα έρθει κατοχή και πόλεμος και τελικά αντιλήφθηκαν ότι θα έχει μπόλικο να τους περιμένει στα ράφια των σούπερμαρκετ και την επόμενη ημέρα, ξεκίνησαν τα ψαλιδάκια. Ευτυχώς τελείωσε γρήγορα.

Παράλληλα έτρεχε και ένα άλλο challenge, αυτό των παιδικών φωτογραφιών από το πάλαι ποτέ. Γεμίσαμε φατσούλες (τρισχαριτωμένοι όλοι σας, δεν μπορώ να πω), αλλά ας παραδεχτούμε ότι ήταν λίγο cringe, ναι;

Και τα δύο έχουν λάβει τέλος, οπότε οι καραντινάτες μέρες συνέχισαν με διάφορα άλλα trends, με πρώτο και καλύτερο τη μαγειρική και το banana bread. Ας το ανακηρύξουμε το φαγητό της καραντίνας να τελειώνουμε. Υπάρχει άνθρωπος, εκτός από εμένα, που δεν το έφτιαξε; Νιώθω κάπως μόνη μου.

Στο μεταξύ, κάπου εκεί ξεπετάχτηκε και το ΤikΤok και σύμφωνα με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς μου, πρέπει να έχει ανοίξει λογαριασμό στην εφαρμογή όλος ο κόσμος που βρίσκεται σε εγκλεισμό. Έχει γέλιο πάντως και περνάει και η ώρα.

Ωστόσο, κανένα δε συγκρίνεται με αυτό, που για κάποιο λόγο έχει γίνει μόδα παγκοσμίως και το δοκιμάζουν όλο και περισσότεροι.

Ο λόγος για το trend του Dalgona Coffee, τον καφέ (ας το πω έτσι) που έχει κατακλύσει το feed του Instagram και όχι μόνο. Δε θα σας το κρύψω, μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα, ίσως γιατί μου λείπει αφάνταστα ένα φρέντο εσπρέσο, και με συνοπτικές διαδικασίες θα πω ότι πρόκειται για μια πατάτα.

https://www.instagram.com/p/B_Cn8dbBjt-/

Η τρέλα αυτή ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και εμπνευστής είναι ο ηθοποιός Jung Il-woo, ο οποίος χρησιμοποίησε τρία υλικά για την παρασκευή του και το έκανε διάσημο ανά τον κόσμο. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι εμείς το κάναμε πριν από αυτόν και σε πολύ καλύτερη έκδοση. Διότι στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο ρόφημα, που σημαίνει «γλυκό» στα κορεάτικα, είναι περίπου αυτό που καυχιούνται οι Θεσσαλονικείς, τον αξεπέραστο φραπέ δηλαδή.

Έτσι λοιπόν, έβαλε σ’ ένα μπολ τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη και τα ανακάτεψε με ζεστό νερό, δημιουργώντας έναν αφρό. Στη συνέχεια, έριξε σε ένα ποτήρι παγάκια και γέμισε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, έριξε πάνω στο γάλα τον αφρό από τον καφέ και τη ζάχαρη και από αυτή την εκτέλεση είχε τον Dalgona Coffee. Μπουμ! Τρομερό…

https://www.instagram.com/p/B_CV6JeBJTz/

Αυτό το ρόφημα δεν είναι τίποτα άλλο από το δικό μας φραπόγαλο, παιδιά. Ξέρετε, αυτό το απαράδεκτο που πίναμε στο γυμνάσιο στην κλασική καφετέρια της γειτονιάς, το ανακατεύαμε με το καλαμάκι και η εικόνα του ήταν απολαυστική, και κάπως έτσι νομίζαμε ότι πίναμε καφεδάρα, για να καταλήξουμε στο σήμερα να πίνουμε τον καφέ μας σκέτο.

Φιάσκο κύριες και κύριοι είναι με μία λέξη το Dalgona Coffee και ούτε καν θεωρείται καμιά σπουδαία ανακάλυψη.

Εμείς πίναμε φραπέ από τότε που ήμασταν πιτσιρίκια, φίλε Jung. Και να σας πω και κάτι; Έγινε trend γιατί είναι πολύ καλό για φωτογραφία στο Insta και πιστεύω πως όσοι το ανεβάζουν, την επόμενη στιγμή το πετάνε.

ΥΓ: Φέρτε το trend του banana bread πίσω, τουλάχιστον αυτό είναι απολαυστικό.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET