ΘΡΟΟΥΜΠΑΚ

8+1 χωρίς νόημα πράγματα που κάναμε στο σχολείο για να δούμε αν μας θέλει το crush!

Απλή που ήταν η ζωή!

Ως γνωστόν, μπορείς να κάνεις πολλά για έναν έρωτα. «Στον έρωτα παρανοείς, πιο πέρα από την τρέλα φτάνεις, γιατί παντού το ένστικτο ακολουθείς», Μαζωνάκης 2004. Η αλήθεια είναι ότι από μικρά παιδιά νιώθουμε τα πρώτα σημάδια τού έρωτα να επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Ο Μιχαλάκης από το Β3, η Μαιρούλα από το Γ2 και πάει λέγοντας.

Ας σταθούμε όμως λίγο στο «παρανοείς» του Μαζώ, και ας κάνουμε ένα μικρό throwback στο παρελθόν. Πολλές φορές ευχόμαστε να είχαμε μια υπερδύναμη ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή τι σκέφτεται και πώς νιώθει το crush για εμάς. Στα παιδικά μας χρόνια ωστόσο, που ήμασταν πιο αθώοι κι ευκολόπιστοι, πιστεύαμε ότι την είχαμε όντως!

Υπήρχαν διάφορα κόλπα στην πιάτσα που «μάντευαν» τον έρωτα, στα οποία είχαμε αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι στα μαθήματά μας. Πού συγκέντρωση για διάβασμα όταν έπρεπε να έχεις το νου σου να πέσεις «όλως τυχαίως» στην ώρα 13:13;

Σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει τα καμώματά σου, ρίξε μια ματιά στη λίστα από κάτω και σου υπόσχομαι να θυμηθείς:

1. Καπάκι αναψυκτικού εγγύηση 

Classic! Μη τυχόν και πιάναμε αναψυκτικό στο χέρι μας και δεν κάναμε το καπάκι του πέρα – δώθε ώστε να δούμε σε ποιο γράμμα της αλφαβήτου θα έσπαγε… ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ! Από ένα σημείο και μετά ήταν καθ αρά θέμα συνήθειας. Χωρίς καν να γουστάρουμε κάποιον/α, αναρωτιόμασταν «Ποιο όνομα αρχίζει από Φ; Φαίδωνας;». Το τοπ αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι άμα έπεφτε στο γράμμα που θέλαμε, το δέναμε κόμπο πως όντως μας σκέφτεται! Ας μην αναφέρω το τι κάναμε για να σπάσει το καπάκι σώνει και ντε εκεί που έπρεπε. Και προφανώς το κρατούσαμε κειμήλιο στη συνέχεια!

2. Πες ένα τριψήφιο 

Από μικρή θυμάμαι τη γιαγιά μου να φτερνίζεται και να λέει «Ποι@ με μελετάει το κέρατό μου;». Ως γνωστόν, οι παραδόσεις κληρονομούνται από τη μία γενιά στην άλλη, και κάτι τέτοιο παίχτηκε κι εδώ. Στα σχολικά μας χρόνια βέβαια δημιουργήσαμε μια παραλλαγή του παραπάνω, με τη διαδικασία να έχει ως εξής: Όταν φτερνιζόσουν έπρεπε οπωσδήποτε ο άλλος να σου πει έναν τριψήφιο, για να προσθέσεις εσύ τα ψηφία του και βάσει του αριθμού που έβγαζες, να βρεις το αντίστοιχο γράμμα τής αλφαβήτου που σε «σκεφτόταν». Καθόλου στημένοι οι αριθμοί.

3. Ό,τι ξέρει η τράπουλα, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Τύφλα να έχουν οι κατ’ επάγγελμα χαρτορίχτρες μπροστά στα χαρτιά που ρίχναμε εμείς. Για κάποιο λόγο τα ταρώ και η μαύρη μαγεία έδιναν κι έπαιρναν εκείνα τα χρόνια, αφού μπροστά από το «πρόσωπο» υπήρχε ένα θολό σύννεφο και κάποιος έπρεπε να το διώξει για να καταλάβουμε αν μας θέλει ή όχι. Τα χαρτιά λοιπόν, ήταν μονόδρομος. Είτε τα ρίχναμε εμείς στον εαυτό μας (όχι ακριβώς όπως δουλεύει το πράγμα), είτε βάζαμε τη φίλη που πάντα «έβγαινε» ό,τι έλεγε να μας τα ρίξει. Φυσικά, αν τύχαινε άσσος, τσιρίζαμε από ευτυχία γιατί συμβόλιζε την αγάπη.

4. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

12:01 11:11, μία ώρα, χιλιάδες συναισθήματα. Αν τυχόν άνοιγες το κινητό σου και πετύχαινες ίδια ώρα και λεπτά, αυτό ήταν, σε ήθελε αδυσώπητα! Στην ουσία λέγαμε ότι κάποιος μας σκέφτεται, και πιο συγκεκριμένα αυτ@ που γουστάραμε εμείς. Γι’ αυτό σε περιόδους που είχαμε τις αμφιβολίες μας, δώσ’ του να κοιτάμε την ώρα κάθε τρεις και λιγάκι ώστε να «πετύχουμε» 11:11, 12:12, 13:13 και πάει λέγοντας. Guess what…

5. Lover Tests

Μπορεί το Internet να μην είχε το ρόλο που έχει σήμερα, παρόλα αυτά υπήρχε, και εφόσον η μάνα μας δε μιλούσε στο τηλέφωνο, μπορούσαμε να σερφάρουμε σχετικά άνετα. Ή ανοίγαμε άκυρες καρτέλες εν ώρα πληροφορικής στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση, μπαίναμε στο Friv και το Games να μάθουμε πόσο τοις εκατό ταιριάζουμε με το άλλο μας μισό. Η όλη διαδικασία γινόταν απλά με τα ονόματα, αλλά η Πυθία του Internet εννοείται πως ψυχανεμιζόταν τα συναισθήματα του άλλου απλά και μόνο με ένα κλικ.

6. Τα ονόματα τα λένε όλα

Βέβαια, υπήρχε κι ο χειροκίνητος τρόπος να βρούμε το ποσοστό matching, ξανά βάσει των ονομάτων μας. Το θέμα είχε ως εξής: έγραφες το όνομά σου και το όνομά του/της (τα βαφτιστικά παρακαλώ) και έπειτα από μερικές προσθέσεις – των γραμμάτων αρχικά και των αριθμών στη συνέχεια – κατέληγες στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί στα μαθηματικά να μην προσέχαμε, αλλά οι υπολογισμοί εδώ γίνονταν μπαμ μπαμ.

7. Facebook Status

Όλοι έχουμε εκείνα τα κριντζ post στο χρονολόγιό μας που θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά χάρη στις «Αναμνήσεις» του fb τα θυμόμαστε και λέμε «Γιατί τα ανέβαζα εγώ αυτά;». Εν πάση περιπτώση, τα status χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, τύπου «Like και στέλνω», ήταν από τα πιο συνηθισμένα κόλπα για να ψαρέψουμε αντιδράσεις. Τα «+1 kai ctelnwW», «vrm opoioc thelei dm +1» ήταν τα πιο common. Αν τυχόν έκανε like και μάλιστα στα πρώτα λεπτά, μας γούσταρε τρελά και απεγνωσμένα.

8. Οριγκάμι – Fortune Teller 

Έλα και οι χειροτεχνίες να πέφτουν στον τραπέζι! Μέχρι και οριγκάμι φτιάχναμε για τα μάτια του/της, για να καταλάβουμε αν μας θέλει ή όχι. Ανυπομονούσαμε να έρθει το διάλειμμα για να μαζευτούμε όλοι και να κάνουμε πέντε – έξι φορές (μέχρι να βγει αυτό που θέλουμε) το κόλπο. Διαλέγαμε χρώμα, αριθμό κ.ο.κ, ώσπου καταλήγαμε να μαθαίνουμε αν του/της αρέσουμε. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα λέμε!

BONUS: Μαργαρίτες

Το πάω πολύ πίσω αν συμπεριλάβω τον πατροπαράδοτο τρόπο με τις μαργαρίτες και το «Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά»; Μπορεί και όχι, αφού αν πετυχαίναμε καμιά μαργαριτούλα δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Αν και ήταν ευρέως γνωστό ότι αν ξεκινούσαμε από το «Μ’ αγαπά» κατέληγε σχεδόν πάντα σε αυτό. Εντελώς τυχαία λοιπόν, ξεκινήσουμε όπως έπρεπε για να κοιμηθούμε ήσυχοι το βράδυ.

Μακάρι να λύναμε όλα μας τα ερωτικά προβλήματα όπως κάναμε τότε. Βλέπαμε μια συγκεκριμένη ώρα και έφτιαχνε όλη μας η διάθεση. Χάθηκε να είχαμε τα ίδια μυαλά και τώρα να ζούσαμε τη ζωούλα μας όμορφα και ωραία; ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ!

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET