ΕΛΛΑΔΑ

Μην ξεχνιόμαστε | Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και Τρόλεϊ αύριο λόγω της πανελλαδικής απεργίας!

Σπιτάκι μας θα τη βγάλουμε και είχαμε καιρό...

Neopolis Team

9 Ιουνίου, 2021

Ακολουθεί δύσκολη μέρα αύριο, οπότε όσοι έχετε προλάβει να τη γεμίσετε με υποχρεώσεις ή οτιδήποτε άλλο, μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αναβολή.

Μέχρι πρότινος μας απασχολούσαν συνεχώς πορείες και συγκεντρώσεις για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, ωστόσο αυτή τη φορά η χώρα μπαίνει σε πλήρη ακινησία σαν διαμαρτυρία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Αυτό έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, με τους εργαζομένους να δείχνουν από την πρώτη στιγμή την άρνησή τους να δεχτούν τη νέα πραγματικότητα που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Αύριο Πέμπτη 10/06 λοιπόν, έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία προκειμένου να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα αντίθεσης κι αντίστασης, με αποτέλεσμα να παραλύσει η Αθήνα αλλά κι η υπόλοιπη Ελλάδα. Την απεργία εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας άτομα που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν σε αυτή.

Τη μεγαλύτερη «πληγή» θα δημιουργήσουν, όπως συνήθως, τα ΜΜΜ, με Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Τρόλεϊ να βρίσκονται «εκτός» για όλο το 24ωρο. Τα λεωφορεία από την άλλη, θα κινούνται τις ώρες 9:00 – 21:00 στην πρωτεύουσα, με τα τελευταία δρομολόγια να αναχωρούν ως τις 20:00. Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν επίσης στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και μέσων για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Όσοι, πάλι, είχατε σχεδιάσει μια πιο μακρινή απόδραση απ’ ό,τι σπίτι-κέντρο πόλης, τότε επίσης ατυχήσατε, μιας και 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και ο σιδηρόδρομος (συμπεριλαμβανομένου του Προαστικού της Αθήνας), με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σημειώνει πως θα ανασταλούν όλα τα δρομολόγια την Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς και βραδινά δρομολόγια την Τετάρτη 9 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, στη γραμμή της Χαλκίδας, θα καταργηθούν οι αμαξοστοιχίες αρ. 2534 και 2539 σε όλη τη διαδρομή τους.

Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τις ακόλουθες τροποποιήσεις στο πλέγμα δρομολογίων:

Τετάρτη 09.06.2021 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής: Αθηνών – Οινόης – Χαλκίδας – Αθηνών

Οι αμαξοστοιχίες αρ. 2534 και 2539 καταργούνται σε όλη τη διαδρομή τους.

  • Τμήμα γραμμής: Θεσσαλονίκης – Σερρών

Η αμαξοστοιχία αρ. 3632 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Παρασκευή 11.06.2021 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής Σερρών – Θεσσαλονίκης

Η αμαξοστοιχία αρ. 3631 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Οι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων των καταργημένων αμαξοστοιχιών, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, μετρητοίς είτε σε μορφή κουπονιού ταξιδιού. Στους κατόχους εισιτηρίων Web γίνεται επιστροφή αντιτίμου αυτόματα.

Ακόμη, σχετική ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία έβγαλαν και τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξουν και τα υπόλοιπα εννέα. 

Τα περισσότερα σωματεία εργαζομένων δηλώνουν ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται η ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), καθώς και η Π.Ο.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών). 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET