ΕΛΛΑΔΑ

«Χειρόφρενο» για 24 ώρες τραβούν αύριο όλα τα ΜΜΜ, μας είχε λείψει αυτή η ταλαιπωρία!

Καλή τύχη να ευχηθούμε..

Neopolis Team

17 Φεβρουαρίου, 2020

Αύριο, Τρίτη, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανεβάζουν χειρόφρενο και προφανώς η ταλαιπωρία είναι ήδη ζωγραφισμένη στα μάτια μας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δε φημιζόμαστε και για την υπομονή μας Παναγία μου.

Οι σχολές έχουν προχωρήσει στην ακύρωση της εξεταστικής για όσους δίνετε αύριο, πράγμα κακό, μιας και θα παραταθεί με νέα προγραμματισμένη ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά γενικά για τους εργαζομένους των ΜΜΜ, που σε αυτή την περίπτωση αποφάσισαν ομόφωνα για την 24ωρη απεργία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό.

Έτσι, ΗΣΑΠ, Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ δε θα κινηθούν. Την Τετάρτη πάλι, αδέρφια. 

«Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι «κόστος» ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET