ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χημικό ΑΠΘ: Τέλος εαρινού εξαμήνου θα εξεταστούν τα μαθήματα της χειμερινής εξεταστικής!

Εξαίρεση υπάρχει μόνο για ορισμένους επί πτυχίω φοιτητές.

Neopolis Team

15 Φεβρουαρίου, 2024

Το Χημικό ΑΠΘ προχώρησε σε Συνέλευση για το φλέγον θέμα της περιόδου, την εξεταστική εν μέσω καταλήψεων, και αποφάσισε να τη μεταφέρει στο τέλος του εαρινού εξαμήνου.

Όπως τονίζεται στην απόφαση του τμήματος, το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου και στο τέλος αυτού θα δοθεί διευρυμένη εξεταστική περίοδος 4 εβδομάδων προκειμένου να καλυφτούν τα χαμένα μαθήματα της χειμερινής εξεταστικής. Σημειώνεται ωστόσο ότι θα υπάρξει εξαίρεση για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις φοιτητών ERASMUS και των επί πτυχίω φοιτητών που οφείλουν μέχρι και 5 μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Δευτέρα 19/2 – Σάββατο 24/2.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Χημικού:

Μετά τη λήξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα δοθεί διευρυμένη εξεταστική περίοδος διάρκειας 4 εβδομάδων (αντίστοιχη με αυτή του Σεπτεμβρίου), η οποία θα περιλαμβάνει και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.

Κατά την εβδομάδα από Δευτέρα 19/2/2024 μέχρι και Σάββατο 24/2/2024, να γίνουν εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών ERASMUS και των πτυχιακών εργασιών.

Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2023-2024 θα αρχίσουν την Δευτέρα 26/2/2024. Αν η κατάληψη συνεχίζεται, οι διαλέξεις θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Κατά την εβδομάδα από Δευτέρα 19/2/2024 μέχρι και Σάββατο 24/2/2024, να γίνουν εξ αποστάσεως εξετάσεις αποκλειστικά και μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές που οφείλουν μέχρι και 5 μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου, αναφορικά με τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου που δεν θα εξεταστούν από Τετάρτη 14/2/2024 μέχρι Παρασκευή 16/2/2024. Οι φοιτητές που καλύπτουν την παραπάνω προϋπόθεση αναγράφονται στον πίνακα που συνοδεύει την ανακοίνωση, με βάση τον ΑΕΜ τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: για να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι επι πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν στις εξετάσεις, πρέπει να εισέλθουν στο περιβάλλον ηλεκτρονικής γραμματείας https://students.auth.gr και να επιλέξουν:

Εξυπηρέτηση > Συμμετοχή στην επόμενη εξεταστική περίοδο (https://students.auth.gr/#/requests/ExamPeriodParticipateActions/apply) και να υποβάλουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, κατά την οποία πρέπει επίσης να επιλέξουν ( με τικ στο κουτάκι) την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ αποδοχής των όρων εξασφάλισης του αδιάβλητου των εξετάσεων. Τα μαθήματα για τα οποία θα εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής για τις εξετάσεις, πρέπει να είναι μεταξύ αυτών που επέλεξαν στη δήλωση μαθημάτων για το 2023-2024. Η δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στις εξ αποστάσεως εξετάσεις μπορεί να υποβληθεί μόνο μία φορά και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Για τεχνικά προβλήματα της εφαρμογής ηλεκτρονικής γραμματείας https://students.auth.gr, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΗΔ, στη διεύθυνση [email protected].

Ο τρόπος εξέτασης κάθε μαθήματος θα αποφασιστεί από τους διδάσκοντές του και μπορεί να συνδυάζει διάφορες τεχνικές αξιολόγησης συμπεριλαμβανομένης της προφορικής εξ αποστάσεως εξέτασης. Θα υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τους διδάσκοντες για τις λεπτομέρειες της εξέτασης του κάθε μαθήματος.

Αναλυτικό Πρόγραμμα ηλεκτρονικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET