UNI LIFE & TIPS

Τι φοιτητής θα ήταν κάθε χαρακτήρας του Μπομπ Σφουγγαράκη στο ελληνικό πανεπιστήμιο!

Θέλουμε τον Πάτρικ για κολλήτο btw.

Αν κάνουμε ένα μικρό throwback στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια τις ώρες που περνούσαμε μπροστά από την τηλεόραση, μία είναι η φιγούρα που θα ξεχωρίσει: ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Έχουμε μεγαλώσει μαζί του και έχουμε ταυτιστεί με κάθε έναν από τους χαρακτήρες αυτής της υποθαλάσσιας παρέας και τις ατάκες της! 

Μη μου πεις ότι δεν έχεις βγάλει παρατσούκλια στους φίλους σου, ξέρω τις ομαδικές σας! 

Δεν παίζει να είμαι η μόνη που σκέφτομαι πώς θα ήταν αν τους είχαμε όντως συμμαθητές στο σχολείο και να γελάμε με τον Πάτρικ με κάτι πιο αστείο από το 24 (spoiler alert: το 25).

Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε (οριακά γεράσαμε) και πλέον είμαστε φοιτητές, σκέψου όλους αυτούς τους χαρακτήρες στο πανεπιστήμιο σου. Εγώ το έκανα εικόνα και στους έφερα για να δεις πόσο γ@μάτοι θα ήταν. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από τους Έλληνες φοιτητές, γιατί κολλάνε υπερβολικά πολύ! 

Μπομπ Σφουγγαράκης: ο μέσος Έλληνας φοιτητής

O Μπομπ είναι ο κλασικός αιώνιος που ναι μεν έχει φτάσει 7ο έτος από τις τόσες φορές που έχει κοπεί, αλλά δεν το βάζει κάτω. Οι καθηγητές τον ξέρουν με το μικρό του, πατάει όποτε το θυμάται στη σχολή, άντε να κάνει και καμία εργασία, κυρίως όμως πάει να δώσει μάθημα με 2 ώρες διάβασμα και πολλή *ΦΑΝΤΑΣΙΑ*. Εξακολουθεί να κόβεται, αλλά δε βαριέσαι, η προσπάθεια μετράει. Αυτό που του δίνει κουράγιο να συνεχίσει είναι η ευχαρίστηση του να συστήνεται ακόμα ως φοιτητής και η γκρίνια των δικών του να «έχει ένα χαρτί στα χέρια του»! 

Πιθανό τμήμα σπουδών: Μαθηματικό

Σάντυ: το famous φοιτητό-παιδο

Άριστη στους βαθμούς, μέσα σε όλα και τρομερή κολλητή! Δεν είναι φυτό, αφού καταφέρνει να συνδυάσει σπουδές, κοινωνική ζωή και χόμπι άψογα. Συνήθως έχει άποψη για οτιδήποτε λέγεται στις διαλέξεις, τις εκφράζει χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ στα διαλείμματα γύρω της σχηματίζεται ένα μπούγιο από παρέες και φίλους. H εξεταστική του Σεπτέμβρη δεν υπάρχει καν στο ημερολόγιό της, duuh. Αν αράζεις γυμναστήριο, πλατείες και κέντρο, κάπου θα την πετύχεις! 

Πιθανή τμήμα σπουδών: ΤΕΦΑΑ

Διάβασε κι αυτό

10+1 χαρακτήρες από ελληνικές σειρές που θα θέλαμε για συμφοιτητές στη σχολή!

Καλαμάρης: ο φοιτητής που όλα του φταίνε

Είναι εκείνος ο τύπος που γκρινιάζει συνέχεια και ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Παρόλο που βγάζει σχετικά καλούς βαθμούς, απεχθάνεται τόσο πολύ τη σχολή που συνεχίζει μόνο και μόνο για να τελειώνει με το αστείο που λέγεται πτυχίο! Πολύ πιθανόν να μην πέρασε στην πρώτη του επιλογή, αλλά σίγουρα περνάει μία υπαρξιακή κρίση τύπου: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Ωστόσο πηγαίνει κανονικά στα μαθήματα μήπως και αλλάξει κάποια στιγμή η γνώμη του και δει τη φάση με άλλο μάτι! 

Πιθανό τμήμα σπουδών: Ιστορικό & Αρχαιολογικό 

Πάτρικ: αυτός που πέρασε για το πάσο

Ο Πάτρικ έδωσε Πανελλήνιες κυρίως για να πάρει το πάσο. Κατά πάσα πιθανότητα πέρασε από τύχη σε μία σχολή, γιατί έπεσε το μόνο θέμα που είχε διαβάσει στην Έκθεση! Πηγαίνει πού και πού για να δει τους κολλητούς του, να μη μείνει στα εργαστήρια και επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Είναι καλός φοιτητής; Όχι (ο Πάτρικ είναι)! Μετά βίας είναι μέτριος. Με λίγη αντιγραφή και σκονάκι ωστόσο, κουτσά στραβά τα περνάει τα μαθήματα με ένα τίμιο και οριακό πέντε. Αγαπημένο του κλαμπάκι, φυσικά το Πλυντήριο!

Πιθανό τμήμα σπουδών: Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 

Κος Καβούρης: o φοιτητής εντερπρενερ

Ο κος Καβούρης είναι ο φοιτητής που έχει στόχο. Στόχο τα λεφτά συγκεκριμένα. Η κάθε του κίνηση είναι μελετημένη και προσεγμένη ώστε να τον βοηθήσει στην επιτυχία του. Η σχολή, τα μαθήματα, τα χόμπι, όλα! Είναι ο συμφοιτητής που δεν τον βρίσκεις ποτέ γιατί «δεν μπορεί, δουλεύει». Προφανώς και δουλεύει παράλληλα με τη σχολή, ενώ έχει και τη δική του μίνι start-up επιχείρηση με κάποια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Τα μαθήματα τα περνάει κυρίως με κομπίνες, ενώ στα διαλείμματα σου πουλάει γκατζετοστιλό με 15 ευρώ. Και δεν τον νοιάζει και καθόλου!

Πιθανό τμήμα σπουδών: Διοίκηση επιχειρήσεων 

Πλαγκτόν: o παραταξιακός

Ο Πλαγκτόν είναι ο αχώνευτος φοιτητής που θα στο παίξει φίλος, αλλά κατά βάθος κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον! Δεν έχει παρέες, είναι όμως ο κλασικός κολλιτσίδας παραταξιακός, που εννοείται ότι θα σπαμάρει τους πάντες στην εξεταστική να στείλει/κλέψει σημειώσεις. Με αντάλλαγμα φυσικά το ψηφουλίνι σου! Να είσαι σίγουρος πως αν κάτσει δίπλα σου, θα αντιγράψει από το γραπτό σου και θα πάρει και καλύτερο βαθμό. Αγαπημένη του ασχολία; Να στέλνει μηνύματα στο Tinder! 

Πιθανό τμήμα σπουδών: Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών

Πέρλα: η ινφλουένσερ

Σχολή χωρίς ψωνάρα δε γίνεται και τη θέση την έχει κερδίσει με διαφορά η Πέρλα! Πιθανή TikToker, ινσταγκράμερ και ινφλουένσερ σε κατακλύζει καθημερινά με χιλιάδες stories από τη λαμπερή ζωή της. Στη σχολή σκάει μύτη με στρας, λαμέ και ψηλά παπούτσια (όλα μαζί), ενώ παρόλο το busy lifestyle που έχει, καταφέρνει να περνάει τα μαθήματα με βαθμό. Φουλ στα daddy issues, αν θες να γίνεις φίλος μαζί της πρέπει να της κάνεις δώρο κάτι ακριβό. Μία Hermès θα ήταν πολύ καλή ιδέα! 

Πιθανό τμήμα σπουδών: Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

Fred: o φοιτητής – φάντασμα

Ο Φρεντ είναι εκείνο το ψαράκι που κάνει guest εμφανίσεις σε όλες τις σεζόν. Σαν να λέμε ο τουρίστας της σχολής. Δεν ξέρει καν κατά πού πέφτει, πήγε στις εγγραφές στην αρχή και άλλη μία όταν πέρναγε τυχαία απ’ έξω. Κανείς δεν ξέρει τι σπουδάζει, ούτε καν ο ίδιος. Χρωστούμενα; Προφανώς και όλα. Αλλά μεταξύ μας, δεν τον νοιάζει τίποτα, δεν ελπίζει τίποτα, είναι ελεύθερος.

Πιθανή τμήμα σπουδών: Πανεπιστήμιο της ζωής

Τι λες λοιπόν; Τους πέτυχα;!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET